Gebze’de bulunan Neşe Plastik’te TİS’te anlaşma sağlayamayan işçiler greve çıktı

Gebze’de kurulu Neşe Plastik’te işçiler, toplu iş sözleşmesinde patronun uzlaşmaz tutumu sonrası anlaşma sağlanamayınca greve çıktı.

Petrol-İş Gebze Şubesine üye işçiler, Ototmotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) bulunan Neşe Plastik fabrikası önünde “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde greve çıktı.

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün, sendika genel merkez ve şube yöneticilerinin de katıldığı grevde işçiler mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

Neşe Plastik İşçi Baştemsilcisi Sinan Arslanboğa, haftabaşı Evrensel’e verdiği röportajda, şimdiye kadar yapılan toplantılardan bir sonuç alınamadığını ve anlaşma sağlanamadığı takdirde 18 Mayıs Çarşamba günü greve çıkacaklarını söylemişti. Neşe Plastik patronunun enflasyon artı 950 liranın üstüne çıkmayan teklifi üzerine işçiler bugün greve çıktı. Patronun kendilerini önemsemeyen bir tavır takındığını söyleyen Arslanboğa, “Enflasyon artı 1300 lira brüt istedik, patron pazarlığa artı 500 lira ile başladı. En son yapılan toplantıda 1000 liraya kadar düştük ama patron ‘4 haneli rakam veremem’ diye tutturdu, 950 lira verdi. Biz birçok isteğimizden vazgeçtik, yeter ki işçi kardeşlerimizin ekmeğiyle oynamayalım dedik ama patronun tavrı hiç anlaşılır değil. 50 lira vermekle batmaz, zarar etmez. Öyle olunca bize de grev yolu gözüktü. Hakkımızı alana kadar grevimizi sürdüreceğiz” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz