Gaziantep’te işçilerin hak mücadelesi büyüyor: Güven Boya işçileri fabrika önünde direnişte

Gaziantep’te pandemide işsiz bırakılan emekçilerin hak mücadelesi büyüyor. DİSK/Tekstil üyesi oldukları için Kod-29 ile işten atılan Yasin Kaplan Halı firmasındaki 16 işçinin direnişi devam ederken, Kod29 ile işten atılan Güven Boya İplik Fabrikası işçileri de fabrika önünde direnişe başladı

Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) iki ayrı fabrikanın işçileri, Kod29’la işsiz bırakılmalarına karşı direnişe geçti. DİSK/Tekstil üyesi oldukları için Kod-29 ile işten atılan Yasin Kaplan Halı firmasındaki 16 işçinin direnişi devam ederken, Kod29 ile işten atılan Güven Boya İplik Fabrikası işçileri de fabrika önünde direnişe başladı.

Gaziantep OSB’de bulunan Yasin Kaplan Halı firması, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 16 işçiyi Kod-29 ile işten çıkarttı. Salgının faturasını ödemeyeceklerini belirten işçiler 15 Şubat’ta fabrika önünde direnişe geçti.

Gaziantep OSB’de bulunan Güven Boya firması da DİSK Tekstil Sendikası’na üye olan işçileri Kod29 ile işten attı. Bunun üzerine Uslu Grup Güven Boya fabrika önünde eylem başlatan işçiler, “Güven Boya’da sendika düşmanlığına son”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” yazılı pankartlar açarak açıklama yaptı. Fabrika önünde yapılan açıklamada, işçiler üzerindeki baskının sona erdirilmemesi durumunda, önümüzdeki haftadan itibaren fabrika önünde eylem başlatılacağı duyuruldu.

 

KaynakGazete Rüzgarlı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz