Ford Otosan’da üretime ara verildikten sonra yan sanayide çalışan işçiler izne çıkarıldı

Ford Otosan’ın üretime ara vermesinin ardından Ford’a üretim yapan yan sanayilerde de işçiler izne çıkarılmaya başlandı, işçiler “Sonrası ne olacak bilmiyoruz” dedi

Ford Otosan, yarı iletken tedarikinde yaşanan sorun gerekçesiyle Gölcük fabrikasında 19 Nisan ile 13 Haziran arasında iki aya yakın bir süre üretime ara verdi. Ford Otosan’ın üretime ara vermesi üzerine Ford’a üretim yapan yan sanayilerde de üretime ara vermeler başladı.

Bursa’da kurulu bulunan ve Ford’a üretim yapan Elele Döşeme fabrikası da çalışanlarını izne gönderdi.

Elele Döşeme fabrikasında çalışan bir işçi süreci şöyle anlattı, “Ford üretime iki aya yakın ara vereceğini açıklamasının ardında bizlerin de ara vereceğini biliyorduk. Sonuçta Ford’a üretim yapıyoruz. Şu an iki haftalık izne çıkarıldık ama sonrası ne olacak bilmiyoruz” dedi.

Pandemi başından beri işçiyi vuruyor

Her hafta dönüşümlü olarak vardiyalarda bu uygulamanın olacağını söyleyen işçi, “Şu an ücretli olarak izne çıkarıldık ama önümüzdeki ay ne olacak bilmiyoruz. Fabrikada yaklaşık 300’e yakın kişi çalışıyor, herkeste tedirginlik var. Pandemi başladığı günden beri en çok bizleri vurdu. Şu an yıllık izinlerde eksiye girdik. Yarın üretim başladığında biz yıllık izinlerimizi mecburen kullandığımız için izinsiz çalışmaya devam edeceğiz. Kimse yarınını göremiyor artık. Renault fabrikası da üretime ara verdi. Dolayısıyla oraya parça üreten yerler de mecburen ara verecek. Büyükler ara verince domino taşı gibi aşağıya doğru bu hızla yayılıyor” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz