Farplas işçisi yetersiz ücret zammına karşı iş durdurdu

Gebze TOSB’ta bulunan Farplas fabrikasında işçiler açıklanan ücret zammına karşı iş durdurdu. Bunun üzerine fabrikanın CEO’su, yeniden değerlendirme yapılıp işçilerle görüşüleceğini açıkladı.

Gebze TOSB’ta bulunan Farplas fabrikasında işçiler açıklanan ücret zammına karşı iş durdurdu.

Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) bulunan ve otomobil plastik aksamı üreten Farplas’ta işçiler patronun açıkladığı zamma itiraz ederek iş durdurdu. Ortada bir zammın olmadığını belirten işçiler, gerçek bir zam beklediklerini ifade etti.

Örgütsüz olan fabrikada işçilerin iş durdurması üzerine görüşmeye gelen Ceo’nun işçilere, “Tekrardan değerlendirme yapacağız. Sizlerin de kurduğu bir ekip ile yarın görüşme sağlayalım” dediği belirtildi. Bunun üzerine eylemini sonlandıran işçiler, yarın gerçekleşecek görüşmeye kadar iş yavaşlattı.

İşçi maaşlarını yasa gereği asgari ücret seviyesine çeken Farplas patronunun, bunun dışında zam yapmaması işçilerin tepkisini çekti. Yıllık 3 ikramiye ile işçilerin en düşük maaşı 5 bin 100 seviyesine geliyor. İşçiler insanca bir yaşam için yaşanabilir bir ücret istiyor

Kaynakevrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz