ETF Tekstil işçileri yağmur çamur demeden hakları için direnişe devam ediyor

Tuzla’da bulunan ETF Tekstil fabrikasında çalışan ve kıdem tazminatı ile ikramiye hakları gasbedilen işçiler, olumsuz hava koşullarına rağmen fabrika önündeki direnişlerini sürdürüyor.

İstanbul Tuzla’da kurulu ETF Tekstil’de kıdem tazminatları ve ikramiyeleri verilmeyen işçiler, fabrika önünde başlattıkları direnişi kötü hava koşullarına rağmen kararlılıkla sürdürüyor. Son olarak polis saldırısıyla fabrika içinden tırlarla ürünleri zorla çıkartan ETF patronunun engellemelerine karşı işçiler, direnişlerini hem fabrika önünde hem de üretim yaptıkları markaların merkezleri önünde devam ettirme kararı aldı.

Önceki gün Puma ve Kaft’ın İstanbul Levent’teki merkezleri önünde “Tasarıma değil sömürüye bak” diye seslenen işçiler, bugün de sağanak yağış altında direnişlerine devam ediyor. Direnişin 26’ncı gününde işçiler bu kez “Yağmur çamur demeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” diye seslendi.

İşçilerin fabrika önünde direnişi sürerken yine polis saldırısı eşliğinde fabrikada kalan mallar çıkartılmaya devam edildi. Malları çıkarmak için fabrikaya giren aracı engellemeye çalışan işçiler ile polis arasında arbede yaşandı.

Deriteks Tuzla Şube Sekreteri Pembe Maden, son duruma ilişkin “Yağmur çamur demeden yine buradayız. Biz burada beklerken polis geldi. Bir baktık ki içeriden kalan malları çıkardılar. Biz çıkarılan malları engellemeye çalışırken polisle aramızda gerginlik çıktı. Biz şu anda kapı önündeyiz, araç giriş çıkışlarını engellemeye çalışıyoruz çünkü içerideki mallar işçilerin alacakları. Mal çıkarırken polise haber veriyorlar hemen. Biz sonuna kadar buradayız, direnişimize devam edeceğiz. Buradaki işçiler son ücretlerini alamadı, iki aydır para alamıyorlar. Devlet bize sahip çıksın, sesimizi duyun. Yağmur altında ıslanıyoruz ama yine de yolumuzdan dönmeyiz” dedi.

Kaynakevrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz