Esnafa müjde! 14 ayın sonunda, 235 bin işletmeye bir defaya mahsus 5 bin TL’lik hibe verilecek

Kabine toplantısının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptı. 14 ayın sonunda zor durumdaki esnafa tam 5.000 TL hibe yardımı yapılacak!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi.

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

– Salgını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Mayıs ayı sonuna kadar hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.

– 1 Haziran’dan itibaren başlayacak normalleşme takvimini ayrıntılı olarak görüştük. Önümüzdeki günlerde bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağı çekmek için tedbirlere hassasiyetle uyumunu rica ediyorum. Bundan sonra eskisi kadar kapsayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını umut ediyoruz.

– Salgının başından beri gösterdikleri gayret için sağlık çalışanlarımızı, mülki idare çalışma gruplarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Devlet ve hükümet olarak samimi gayretin şahidi milletimizdir.

– Hiçbir sorumluluk üstlenmeyenlerin asıl niyetlerinin farkındayız.

3 ve 5 bin liralık hibe ödemesi

– Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnafımıza iki grup destek oluyoruz. Birinci grup kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklar gibi yerler yer almaktadır. Bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer alacaktır.

Lokantalar, pastaneler, dondurma, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılar da bu gruba dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

İki ayrı grup 1 milyon 384 binde fazla esnafa karşılıksız olarak veriyoruz. Tüccar, sanayici, büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak destek programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Çiftçilerimize de müjdelerimiz var. Patates ve soğanı üreticilerimizden alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Çeltiği de Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarına dahil ettik. Bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı anlaşılmaktadır. Hububat ve bakliyatta ülkemizin kendi ihtiyacını karşılama konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayacaktır. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankası veya tarım kredi kooperatiflerine borçları ertelenecektir. Yaş çay alım fiyatı 3.80 TL olacaktır.

– Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş rakamlara ulaşan destek paketleriyle insanlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Buna rağmen sıkıntı yaşayanlar elbette olmuştur. Gönlü buruk kalanlardan helallik istememiz de geleneğimizin bir parçasıdır. Bizim eser ve hizmet siyasetimize karşılık ortaya sadece kulp takma, yalan ve iftira siyaseti koyabilenlerin bugün gibi geçmişlerini de milletimiz iyi biliyor.

– MİT’in uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde PKK’nin Suriye Genel Sorumlusu Sofi Nurettin, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.

 

KaynakArtı Gerçek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz