Eskişehir’de zam protestosuna polis saldırısı

Eskişehir’de elektrik ve doğal gaz zammını protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar polis saldırısına maruz kaldı.

Hayat pahalılığı altında zaten beli bükülen vatandaşlar, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlarla birlikte ülkenin bir çok yerinde sokağa çıktı. Zamların geri alınması, temel hizmetlerin kamulaştırılması talepli eylemler devam ediyor.

Eskişehir’de, yaklaşık 600 kişilik kitle, Adalar Atatürk Caddesi girişinde toplanarak elektrik ve doğal gaz zamlarına karşı yürüyüş yapmak istedi. “Artık yeter, zamlar geri alınsın” yazılı pankartının açıldığı eylemde, “Hükümet istifa”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atıldı.

Sloganlar ve alkışlarla yürüyüşe geçmek isteyen kitlenin önü, “valilikten izin alınmadığı” gerekçesiyle polis tarafından kesildi.

CHP Eskişehir milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer ile İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, emniyet yetkililerinden yürüyüşe izin verilmesini istedi, ancak görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Engellemeyi protesto eden kitle önlerine kurulan barikatı aşmak için harekete geçince polisin sert saldırısıyla karşılaştı, bir süre arbede yaşandı.

Daha sonra polis barikatlarının arkasında açıklama yapan vatandaşlar, “Hükümet istifa” sloganları arasında beraberinde getirdikleri faturaları yaktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz