Erciyes Üniversitesi işçileri 15 lira zam önerisini kabul etmiyor

Erciyes Üniversitesinde çalışan sağlık işçileri ile sözleşme sürecine dair konuştuk. İşçiler “Sakız zammını kabul etmiyoruz” dedi

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) çalışan Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş üyesi işçiler toplu sözleşme görüşmelerinde dayatılan yüzde 1.5’lik zam teklifine tepkili. İşçiler ücretlere 15 lira zam önerisinin “sakız zammı” olduğunu ifade etti.

Sendikalaşma sürecine değinen bir sağlık işçisi, “Pandemide iş yükümüz arttı. Sağlığımız güvence altında değil. Ücretlerimiz ise yetmiyor. Sendikalı olalım, güçlü olalım diye düşündük ve Sağlık-İş’e üye olduk. Önerilen ücret 15 liraya denk geliyor. Sağlık işçilerinin değeri 15 lira mı” dedi.

ERÜ Rektörlüğünün önerdiği 15 liralık zammı sakız zammı olarak yorumlayan başka bir sağlık işçisi, “Alım gücümüz düştü. Hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor. Hayat pahalılığı arttı. Bize önerilen zam ise günlük 50 kuruşa tekabül ediyor. Yani sakız zammı öneriyorlar. Bu zammı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Eylemse eylem, iş bırakmak da dahil…”

5+5 ikramiyelerin verilmediğini söyleyen başka bir sağlık işçisi ise şöyle konuştu: “İkramiyelerimiz bile verilmedi. Canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Ederimiz bu kadarcık bir ücret mi? Gereken ne ise yapacağız. Eylemse eylem, basın toplantısıysa basın toplantısı… Gerekeni yapacağız. İş bırakmakta dahil…”

Sendikanın işçinin sesini duyurması, temsilcilerinin istedikleri düzeyde aktif olması gerektiğini söyleyen başka sağlık işçisi de “Sendikaya üye olduk. İleride aidat ödeyeceğiz. Sendika biz çalışanlar için değerli bir yer. Sendikamızı evimiz gibi görmeliyiz. Biz çalışanlar taleplerimizi hep birlikte gerçekleştirmek için sözümüzü söylemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sürecin Yüksek Hakem Kurulunda olduğunu ifade eden işçiler, yeni bir eylem planı yapacaklarını belirtti.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz