Enka Sac’da anlaşma sağlandı

Birleşik Metal-İş Gebze Şubesi’nin yeni örgütlendiği fabrikalardan Enka Sac’da süren direniş anlaşmayla sonuçlandı. İşçilerin geriye dönük tüm hakları ödenmeye başlandı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin geçtiğimiz Haziran ayında örgütlendiği Enka İmalat Saç Parça ve Kalıp San. ve Tic. A.Ş. fabrikasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Şirket yönetiminin TİS görüşmelerindeki dayatması nedeniyle anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alınmıştı.

‘Direnen işçiler kazandı’

Alınan grev kararı ile birlikte eylemli bir süreç başlatan işçilerin kararlı mücadelesi sonucu şirket geri adım atmak zorunda kaldı ve tekrar sendika ile TİS masasına oturdu.

Bir açıklama yayımlayan Birleşik Metal-İş sendikası, grev tarihi öncesi işverenle yeniden görüşmelere başladıklarını ve görüşmelerde işçilerin taleplerinin önemli ölçüde karşılandığını belirtti.

TİS’in işçilerin onayı ile imzalandığı ve grev uygulama kararının kaldırıldığı belirtilen açıklamada, “1 Temmuz’dan geçerli olan toplu sözleşme nedeniyle, işçilerin geriye dönük tüm hakları ödenmeye başlanmıştır. Sendikaları öncülüğünde direnen metal işçileri bir kez daha kazanmıştır” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz