Enerji Sen işçileri başlattıkları eylemleri İstanbul’a taşıyor: “Sabancı’nın ikiz kulelerinin önünü eylem alanına çevireğiz”

EnerjiSA’da işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçiler eylemlerini İstanbul’a taşıma kararı aldı. İşçiler, “Sabancı’nın ikiz kulelerinin önünü eylem alanına çevireğiz” dedi.

DİSK’e bağlı Enerji-Sen üyeleri, başlattıkları eylemlerinin 4’üncü haftasında işten çıkarmalara karşı Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde son kez bir araya geldi. Eylemlerini İstanbul’daki Sabancı kulelerine taşıyacaklarını belirten Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “İşçi arkadaşlarımız burada ne yaşadılar, ne gördülerse tüm illerde de buradaki mücadeleyi anlata anlata Sabancı’nın ikiz kulelerine varacağız. Burada defterin bir kısmını kapattık. Defterin yeni sayfasına geçiyoruz. Son cümlesi olarak direne direne kazandık diyerek defteri kapatacağız” dedi.

“Mücadeleyi daha da güçlü bir evreye taşıyacağımız gün”

Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada konuşan Enerji Sen İç Anadolu Bölge temsilcisi Osman Çokaman, enerji işçilerinin son 4 haftadır direniş destanı yazdıklarını belirtti. ‘Direnilemez’ denilen Sabancı’ya karşı işçilerin, haklarını en yüksek sesle dile getirdiğini söyleyen Çokaman, “Başkent Elektrik işçileri başta EnerjiSa firmalarını bağlı olmak üzerine dağıtım şirketlerinde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediler. Bunun için örgütlendiler ve mücadeleye atıldılar. Bugün burada son kez sesleniyoruz ancak bu mücadeleye son verme günü değil. Mücadeleyi daha da güçlü bir evreye taşıyacağımız gündür” dedi.

“Sabancı’nın ikiz kulelerinin önünü de eylem alanına çevireceğiz”

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “İstanbul’a Sabancı’nın ikiz kulelerine kalıcı olmaya geliyoruz. İşçi arkadaşlarımız burada ne yaşadılar, ne gördülerse tüm illerde de buradaki mücadeleyi anlata anlata Sabancı’nın ikiz kulelerine varacağız. Mücadele eden, destek olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Burada defterin bir kısmını kapattık. Defterin yeni sayfasına geçiyoruz. Son cümlesi olarak direne direne kazandık diyerek defteri kapatacağız. İşimizi, ekmeğimizi almadan geri dönmeyeceğiz. Buradan da size son kez çağrıda bulunuyoruz. Aklınızı başınıza alın. Bu hatadan bir an evvel dönün. Atılan işçiler bir an önce işbaşı yaptırılsın. İşçiler üzerindeki sendikal baskılar ve mobbingler son bulsun. Bu işyerinde çalışma huzuru yeniden sağlansın. Biz de gözümüzü kararttık. Ekmeğimizi almak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Sabancı’nın ikiz kulelerinin önünü de eylem alanına çevireceğiz” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz