Emekliler “İnsanca bir yaşam” için Ankara’da

Emekliler “İnsanca bir yaşam” için Ankara’da miting gerçekleştirdi.

Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emekliler Sendikası saat 14.00’da Ankara’da miting düzenledi.

Yoksulluğa, sendikal örgütlenmelerinin engellenmesine, sağlık için para ödemeye karşı Ankara’da “İnsanca bir yaşam” şiarı ile bir araya geldi. Eylemde okunan metinde talepler dile getirildi. Emeklilerin yaşadığı sorunlar dile getirilerek şunlar ifade edildi:

“Artık elinizi cebimizden çekin. Ekmek büfeleri önünde kuyruklar oluşturuyoruz. Bu kuyruklarda can veriyoruz ve bunu sorumlusu sizsiniz. Kilosu 50 liradan biber alacak emekli artık yok. Semt pazarının dağılma saatinde utana sıkıla sebze meyve topluyoruz. Bu utanç bizim değil, iktidarındır. Siz utanın. Biz artık tencere kaynatamıyoruz. Tencerelerimizi artık öfke ile doğduruyoruz. Korkun öfkemizden. Bütün yaşam alanlarında demokratik tepkilerimizi ortaya koyacağız. Her şeye zam yapılıyor. Akaryakıta son 5 ayda yüzde 200 zam yapıldı. Taleplerimiz son derece insani. Savaşlar olmasın, doğa sömürülmesin, barışın, sevginin, hoşgörünün olduğu, bağımsız ve laik bir ülke istiyoruz. Emeklilik devletin bir lütfu değildir. Bedeli peşin ödenmiş bir haktır. Ama bize verilmesi gereke bu hak layıkıyla verilmiyor. İnsanca yaşamak istiyoruz ve bunun belirlenmesinde masanın bir ucunda da biz olmak istiyoruz. Ülkenin demokratikleşmesi konusunda üzerimize düşeni yapmalıyız. Hepimizin ortak adı emekçilerdir. Emekli olunca sınıf atlanmıyor. Yerimiz emekçilerin yanıdır. Sendikalarımızda örgütleneceğiz ve kurduğumuz sendikalarımıza sahip çıkacağız. Buradan herkese çağrımızdır: Gelin birleşelim”

“Sefalete teslim olmayacağız”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganlarının atıldığı miting müzik dinletisi ile sonlandırıldı.

 

KaynakKızılbayrak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz