Emekliler Ankara’ya yürüyor

Tüm Emekliler Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası, 16 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Ankara Anıtpark’ta yapılacak miting için İstanbul’da Kadıköy Rıhtım’da basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tüm Emekliler Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası, 16 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Ankara Anıtpark’ta yapılacak miting için İstanbul’da Kadıköy Rıhtım’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Emekliler Dayanışma Sendikası’ndan Mahinur Şahbaz ve Tüm Emekliler Sendikası’ndan Ahmet Özdemir okudu. Açıklamada emeklilerin yoksulluğu, açlığı, sefaleti, dışlanmışlığı yaşadığı vurgulanarak şunlar ifade edildi:

“Söylendiği gibi küreselleşmenin özelleştirmenin ülkenin ve bizim bütün sorunlarımızı çözmediğini çalışıyorken de emekli olduktan sonrada gördük. Bizleri yanıltarak, aldatarak, korkutarak irademizi sakatlayanları da artık fark ediyoruz biliyor. Kolektif akıl ve bilinç yürüttüğümüz birlik olma çalışmalarımızın bugünkü adımı sorunlarımıza çözüm istemek taleplerimizi iletmek için Ankara’ya Yürüyoruz!”

“Savaşın tarafı değiliz”

Halkı yoksullaştıran politikalara değinilen açıklamanın devamında şunları dedi:

“Sınırlarımızın içinde dışında şiddetin ve savaşın tarafı değiliz karşısındayız. Biz emekliler yaşlılar toplumsal yaşamın önemli bir parçasıyız toplumun vicdanıyız. Eşitlikten özgürlükten barıştan hukuk devletinden adaletten demokrasiden yanayız”

Demans Alzheimer hastalarının sayısında patlama yaşandığı, açlık sınırındaki aylıklara ihtiyaçları karşılamadığına, vergi yüküne de değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz yirmi iki yıl içinde küresel kapitalist politikalara uyum için emeklilik sisteminde ve sağlık alanında yapılan özelleştirilmeler ticarileştirmeler kazanılmış haklarımızı yok etti. İhtiyacımız olan sağlık hizmeti için bugün on dört kalemde ödeme yapıyoruz. Emekli aylığı artışlarının on bir yıldır enflasyon oranına bağlanması, milli gelirden ve ülkenin büyüme hızından pay verilmemesi, emekli aylığının güncellenmemesi ekonomik güvencemizi yok etti. Aynı prim-gün çalışmış işçilerin emekli aylık ve ikramiye hesabını değiştirip ayırım yaparak dünyada benzeri olmayan eşitsizliğe imza atıp yıllardır intibak yasası çıkaracağız bekleyin diye çaresizlik üretildi. Kazandığımız emeklilik hakkımızı; hukuk geriye doğru işletildiği için kullanamaz olduk, yaşa takıldık. Dul ve yetim aylığı bağlama oranını düşürüp tercihli hale getirip emekli hakkı sahibi olmamız engellendi. Bugünden kadınların yaşlılıkta yoksul ve güvencesiz olmalarının zemini hazırlandı.”

Sorunları ve taleplerini iletmek için Ankara’ya yürüyeceklerini duyuran emekliler son olarak şunları ifade etti:

“Kamu emekliliği hakkımızdan vazgeçmiyoruz, sorunlarımıza çözüm istiyoruz. İnsanca onurlu bir yaşam için yollardayız.

Emekli aylıklarımızın güncellenmesi için!

Ücretsiz erişilebilir güvenli sağlık hakkımız için!

Bayram ikramiyelerimizin, bayram yaptıracak düzeyde olması için!

Akaryakıt doğalgaz, elektrik ve temel gıda ürünlerine yapılan zamların geri alınması için! Sendikal Haklarımızın önündeki engellerin kaldırılması için Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya yürüyoruz…”

 

KaynakKızılbayrak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz