Ekomed işçilerine patrondan tehdit

Yaklaşık üç aydır maaşlarını alamadıkları için haklarını arayan ve bu sebeple işten çıkarılan EKOMED işçileri, dün bir kez daha fabrika önüne gelerek haklarını talep ettiler. Fabrika yönetiminin işçileri, iş yerine zarar verdiklerini söyleyerek mahkemeye vermekle tehdit ettiği öğrenildi

İzmir Torbalı’da kısa zaman önce faaliyete başlayan ve işçilerin ücretlerini düzenli ödemeyen EKOMED isimli maske üretim ve paketleme fabrikası önünde dün bir eylem daha gerçekleşti. İşten çıkarılan ve haklarını alamayan işçiler, avukatlarıyla birlikte fabrika önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Patronun yanlarına gelmesini ve kendilerini muhatap almasını isteyen işçilerin bu talepleri patron tarafından karşılanmadı. İşçilerin ısrarı üzerine aralarından seçilen temsilci ile fabrika içinde görüşmeyi kabul eden fabrika patronu işçilerin iddiasına göre oyalama taktiğini sürdürmeye devam etti. Öte yandan işçilerin fabrikaya zara verdiğini iddia eden fabrika yönetiminin, işçileri mahkemeye vermekle tehdit ettiği de öğrenildi.

“Üç aydır haklarımızı alabilmek için mücadele ediyoruz”

Tor Gazete’ye göre patron ile görüşmek üzere temsil görevi üstlenen iki işçi, yaptığı açıklamada, “Biz üç aydır haklarımızı almak için mücadele veriyoruz, ancak patron bizi sürekli olarak geçiştiriyor. Bize şimdiye kadar verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Bazı arkadaşlarımıza can suyu diye niteledikleri 1000 lira ödeme yaparak sus payı verdiler, ancak bu para kimsenin derdine derman olmadı. Bugün buraya patronla görüşmek için avukatlarımızla geldik ama patron içimizden temsilci seçmemizi ve sadece onlarla görüşeceğini söyledi. Biz yanlış bir şey yapmadığımızı bilerek buna bile razı gelerek görüşmeyi kabul ettik ama sonuç yine hüsran oldu. Patron ile görüşmeye girdik ama başka bir yönetici ile görüştük. O da bize ücretlerimizin ödeneceğini ama bir tarih veremeyeceklerini söyledi” ifadelerini kullandı.

“Kimseden sadaka ya da can suyu istemiyoruz. Bizim haklarımızı versinler”

Fabrika yöneticisi ile yaptıkları görüşmede firmaya zarar vermekle itham edildiklerini ifade eden işçiler, “Bizi hatalı üretim yapmakla ve ürünlerin geri dönmesi nedeniyle fabrikayı zarara uğratmakla itham ettiler. Bu nedenden ötürü de mahkemeye vererek dava açmakla tehdit ettiler. Biz bu itham ve iddiaları kabul etmiyoruz. Biz maske üretiminden anlamıyor bile olabiliriz ancak üretim bantlarının başlarında duran şeflerin onayı olmayan hiçbir ürünün paketlenme ve sevkiyata çıkma ihtimali yok. Eğer bir zarara uğranmışsa bunun sorumluları biz değil, başımızda duran üretim şefleridir. Bizler aylardır haklarımızı alabilmek için mücadele ediyoruz. Kimseden sadaka ya da can suyu istemiyoruz. Bizim haklarımızı versinler” dediler.

Öte yandan fabrika önünde basın açıklaması yapmak için toplanan işçiler görüşmeden çıkan sonucun ardından, “Üç aydır haklarımız alamıyoruz. Bankalara borçlarımız var ve ödeyemediğimiz için faiz yiyoruz. Faturalarımız birikti elektriğimiz suyumuz kesildi. Evimize ekmek götürmek için gündelik işlerde çalışıyoruz. Biz buraya emek verdik, bizim sayemizde buranın sahiplerinin ve yöneticilerini çocukları özel okullarda okuyor, lüks evlerde oturuyor ve lüks arabalara biniyorlar. Ama bizler ise sefalete mahkûm edilmiş durumdayız. Kimseden hakkımızın bir kuruş fazlasını istemiyoruz. Buraya gelip de saatlerce ayakta durmaya, bağırmaya meraklı değiliz. Derdimiz kimsenin huzurunu kaçırmak da değil. Biz sadece hak ettiğimiz ücretlerimizi istiyoruz. Yeter artık bizi oyalamaktan vazgeçsinler, haklarımızı versinler” şeklinde isyan ettiler.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz