Dondurucu soğuğa rağmen oturma eylemi devam etti: “Siz gideceksiniz biz kalacağız!”

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyeleri, “sürgün ve baskılara karşı” başlattıkları oturma eylemini, dondurucu soğuğa rağmen 6’ncı haftada da sürdürdü. Alsancak Garı önünde toplanıp oturma eylemi yapan BTS üyeleri, hükümete, “Siz gideceksiniz biz kalacağız” diye seslendi

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyeleri, “sürgün ve baskılara karşı” başlattıkları oturma eylemini, dondurucu soğuğa rağmen 6’ncı haftada da sürdürdü. Alsancak Garı önünde toplanıp oturma eylemi yapan BTS üyeleri, hükümete, “Siz gideceksiniz biz kalacağız” diye seslendi.

İzmir’de soğuk hava ve fırtınaya rağmen akşam saatlerinde Alsancak Garı önünde toplanan BTS üyeleri, sürgün, baskı ve ihraçlara karşı tepkilerini dile getirdi. “Sendika haktır Engellenemez” ve “Direne Direne Kazanacağız” şeklinde slogan atan emekçiler adına BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol bir açıklama yaptı.

Akyol, “Bugün bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Uzun süredir sendikamız yöneticileri ve üyeleri üzerindeki AKP’ye yakın güçler tarafından geliştirilen bu ceza ve sürgün furyasına son verilmelidir. Bu durum sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir. Bu asla kabul edilemez. Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya sürülen Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu hakkında yargı kararın yürütmesini durdurdu. Tüm sürgündeki arkadaşlarımızın da aynı şekilde geri geleceğini biliyoruz. Ve yine biliyoruz ki siz gideceksiniz biz kalacağız” diye konuştu.

Sürgünler derhal iptal edilsin

Hukuk dışı kararın alınmasında rolü olanların bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceğine işaret eden Akyol, “Sürgün kararlarının derhal iptal edilmesi istiyoruz. TCDD Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tüm emekçileri ve Türkiye kamuoyunu bir kez daha bu demokratik ve meşru taleplere destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

İlahiyatçı dekana tepki

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve üniversite genel sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın sözlerini de hatırlatan Akyol şunları söyledi:

“Bir kendini bilmez (Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz) şeklinde bir açıklama yaptı. Bu gelişmeler üniversitelerin hangi güçler tarafından ele geçirilmek istendiğini ortaya koyuyor. Mesele basit bir idari işlem değildir. Üniversiteler en basit şekilde iktidarın arka bahçesi, basit birer organı haline getirilmeye çalışılıyor. Bir yandan üniversiteler tanınmayacak şekilde akademik özelliklerini kaybedecek, diğer yandan ise yeni açılan rant kapıları ile iktidar yandaşları beslenecek. Birçok üniversitenin kampüs arazilerinin hatta ve hatta büyükşehirlerdeki liselerin arazilerinin dahi iştahları kabartması da bunun somut bir göstergesidir. Daha geçtiğimiz hafta Kayseri’de bir lisenin arazisi belediye meclisinin kararıyla imara açılmıştır.”

KaynakGazete Rüzgarlı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz