Döhler’e karşı işçiler direnişte kararlı

Karaman’da bulunan Alman gıda firması Döhler, Tek Gıda-İş Sendikası üyesi 12 işçiyi tazminatsız olarak işten çıkartmıştı

BirGün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre; 17 Ocak’ta direniş kararı alan işçilerin ardından fabrika yönetimi, 1 işçiyi daha “kod-29” bahanesi ile tazminatsız olarak işten atarken, 5 işçiyi de ücretsiz izne çıkardı. Bu süreç 5 yıl önce iş yerinde yetkili sendika olan Tek Gıda-İş’e karşı fabrika yönetiminin işçi düşmanı tavırlarıyla başladı. Fabrika, daha önce de 32 işçiyi işten çıkartmıştı.

“Mücadele içinde olacağız

Tek Gıda-İş örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, bu işçilerle birlikte direnişe geçme kararı aldıklarını belirterek, “Biz bu kararımızı ilan edince işçileri geri çağırıp tazminatlarını ödemeyi teklif ettiler. 10 arkadaşımız ekonomik nedenlerle mecbur kaldıkları için bunu kabul etti. 2 arkadaşımız ise kabul etmedi. Şimdi de 5 arkadaşımız ücretsiz izne çıkarıldı, biri ise tazminatsız işten atıldı” dedi.

Fabrikada örgütlenmeyi sürdürdüklerini söyleyen Karlıkaya, “İşten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan arkadaşlarımız için de mücadele içinde olacağız. Uluslararası Gıda Sendikaları Birliği ve Almanya ile de iletişim halindeyiz” diye konuştu.

 

 

VIAYolculuk
KaynakBirGün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz