DİSK’ten İzmir’de hayat pahalılığına karşı miting

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve zamlara karşı Konak Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi.

Mitinge, üç koldan yürüyüş düzenleyerek alana gelen binlerce işçi katıldı. Çoğunluğunu Genel-İş sendikasına üye işçilerin oluşturduğu mitingde sık sık “Şalter inecek bu iş bitecek”, “Genel grev genel direniş”, “Hükümet istifa” sloganları atıldı. Bir grup işçi ise alana kefen giyerek üzerinde “Zamma, zulme son” yazılı tabutla girdi.

Mitingde ilk konuşmayı yapan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, ülkenin ekonomik ve siyasal olarak bir yıkıma sürüklendiğini belirtti, savaş politikalarının yıkımına dikkat çekti.

Bu meydan sorumlulardan hesap soruyor”

Çalışkan’ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise şöyle konuştu:

Bu memlekette tek adam rejimine geçilirken, her şeyin sorumlusu tek kişi olacak, hesabı tek kişi verecek dediler. Ama gelin görün ki zamların, hayat pahalılığının, soyguna dönüşen faturaların sorumluluğunu alan yok. Zamlar yağarken, enflasyon tırmanırken, işçilere, emekçilere, emeklilere, dar gelirlilere hayat zehir edilirken ortada sorumlu yok. İstedikleri kadar gizlensinler, sorumluktan kaçamazlar. Ve buradan, İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndan Türkiye işçi sınıfı adına hesap soruyor. Bu meydan sorumluları biliyor, ama bu meydan sorumlulardan hesap soruyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz