Direnişteki Koç Üniversitesi işçilerine gözaltı

Haklarını almak, sürgünleri durdurmak ve baskılara son vermek üzere direnişe geçen Koç Üniversitesi işçileri, Jandarmanın saldırısı ile gözaltına alındı.

Koç Üniversitesi işçileri, geçen hafta bayram ikramiyesi ve sosyal haklarının iyileştirilmesi talebiyle imza toplayarak, taleplerini üniversite yönetimine iletmek istemişler fakat, Özel Güvenlik engeli ile karşılaşmışlardı. Daha sonrasında, kampanyaya öncülük eden işçiler taşeron şirket tarafından başka işyerlerine sürgün edilmeye çalışıldı.

Bunun üzerine, Koç Üniversitesi işçileri, bayram sonrası direniş başlatacaklarını duyurarak, üniversite yönetimine ve üniversitenin sahibi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’a sorunu çözmeleri yönünde çağrı yapmışlardı.

18 Temmuz Pazartesi günü, normal mesailerine gitmek üzere servise binmek istediklerinde engellemelerle karşılaşmış, engele rağmen servisleri ile Üniversite kampüsüne gelen işçiler, kampüs girişinde eylemlerini başlatmışlardı.

Uzaklaştırılan 6 işçinin çalışma yerlerine geri dönmesini, baskıların son bulmasını ve haklarının verilmesini isteyen işçiler,  Saat 12:30’da basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Açıklamadan önce destek olan öğrenciler ve emek dostları ile birlikte Jandarmanın saldırısı ile gözaltına alındılar. Aralarında işçilerin avukatı da olmak üzere 25 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Zekeriyaköy Jandarma Karakolu’nda tutulmaya devam ediyor.

İşçiler direnmeye devam edeceklerini söyleyerek emekten ve direnişten yana tüm güçleri dayanışmaya çağırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz