Direniş güncesi… işçiler hakları, gelecekleri için direnmeye devam ediyor

İşçilerin, hak gasplarına, işten atmalara, baskılara karşı direnişleri ve talepleri doğrultusunda eylemleri sürüyor. İşçi Gazetesi’nin toparladığı kadarıyla Ocak 2021 dönemindeki direniş ve eylemler şöyle…

Cargill işçileri

Bursa Orhangazi’de bulunan ABD’li gıda tekeli Cargill fabrikasında işten atılan 14 işçi, açtıkları işe iade davasını kazanmaları sonrasında da işlerine geri alınmadı.

Ankara’da Tarım Bakanlığı önünde 1000. gün yapılacak basın açıklaması ve Bakanlığa mektup verme eylemi ile Cargill eylemlerine devam ediyor.
📅 11 Ocak Pazartesi
🕐 13:00
📍 Ankara Tarım ve Orman Bakanlığı

Baldur süspansiyon metal işçileri

Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor.

Ekmekçioğulları metal işçileri

Çorum’da faaliyet yürüten Ekmekçioğulları Metal ve Kimya San. Tic. A.Ş. fabrikasında sendika üyesi 90 işçi “yüz kızartıcı suç” bildirimiyle tazminatsız işten çıkarıldı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilerin fabrika önündeki direnişi sürüyor.

PTT taşeron işçileri

Düşük ücret, türlü haksızlıklar, hakaret, sürgün, sendikal baskı, mobbinglere karşı fiili direniş kararı alan PTT-Sen üyesi taşeron işçiler İstanbul, Bursa ve İzmir’de PTT Baş müdürlükleri önünde çadır kurarak oturma eylemlerine devam ediyor.

Eyleme sendika yöneticileri ve işçiler katılıyor. Sendika sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre sayıları 17 bini bulan taşeron işçilerden sendikaya üye olanlara zorla istifa dayatılıyor, sendika temsilcileri sudan sebeplerle ya sürgün ediliyor ya da işten çıkarılıyor. PTT işçileri son dönemde sıklıkla yoğun iş temposuna karşı eylemleriyle
gündeme gelmeye devam ediyor.

Sarıyer Belediyesi işçileri

KHK ile belediye şirketlerine geçişi yapılan Sarıyer Belediyesi işçileri, mahkeme koridorlarına hapsedilen toplu sözleşme hakları için eylem yaparak belediye yönetimi ve sendika yöneticilerini uyardı, görüşmelerin bir an önce başlamasını istedi.

Bimeks işçileri

Yaklaşık beş yıldan beri tazminat hakları gasp edilen Bimeks işçilerinin haklarını almak için başlattıkları direniş sürüyor.

Atlas Global işçileri

Maaşlarını ve tazminatlarını alamayan Atlas Global işçilerin direniş sürüyor. İşçilerin talepleri şöyle: Ödenmemiş maaşların ödenmesi… Kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi. Kötü yönetimden dolayı Atlas Global personelinden özür dilenmesi…

Migros depo işçileri

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-Sen) üye oldukları için birçok işyerinde olduğu gibi ücretsiz izne gönderilen Migros işçileri Migros Şekerpınar deposu önünde eylem yapmaya devam ediyor. Eylemde yapılan açıklamada işçilere seslenilerek “sizin alacağınız üç kuruşluk tazminata çökmek için her türlü dalavereyi yapmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla yapmamız gereken tek şey birlik olmak, örgütlenmek, yan yana dik durmak. Sendikaya üye olmak anayasal haktır, güvencedir” denildi.

Tüvtürk araç muayenehane istasyonu işçileri

 

Atılan #Tüvtürkİşçileri işçiler sendika üyesi oldukları aynı zamanda Nakliyat iş sendikalarından istifa etmedikleri için verdikleri haklı mücadelelerine tüm kararlılıkla sürüyor.

Urfa Tüvtürk direnişinin 784. Günü

Muğla Tüvtürk/Polçak direnişinin 882. Günü

Kastamonu Tüvtürk/Reysaş Direnişinin
406. Günü

Uzel işçilerinin hak arayışı sürüyor

İstanbul Rami’de bulunan Uzel Traktör fabrikasından tazminatlarını alamadan sokağa atılan işçilerin yıllar sonra başlattıkları hak arayış mücadelesi ile grev 125 gündür sürüyor.

Samsun Çorum nakliyat İşçileri

Nakliyat-İş sendikası öncülüğünde Ambarındaki (Soner Aydar) Grevin 353. Gününde Kararlılıkla devam ediyor.

Milas’ta Kömürcüoğlu/Çınartaş işçileri

İşten çıkarılan Nakliyat-İş sendikası üyesi işçilerin işyeri önündeki direnişi 235. gününde kararlılıkla devam ediyor.

Real-Metro-Makro-Uyum market işçileri

Tazminat Haktır Gasp edilemez dien Real-Metro-Makro-Uyum market İşçileri birçok noktalarında yapılan eylemlerle direnişlerine devam ediyor.

KHK emekçileri

Türkiye’nin birçok noktalarında KHK’lılar platformu KHK’lar gidecek biz kalacağız şiarıyla yapılan eylemlerde KHK’ların insan hakları ihlali olduğu ve kanunsuz biçimde uygulandığı vurgulandı.

Şişli Belediyesi Kent Yol işçileri

CHP Şişli belediyesi önündeki iş, ekmek ve onur mücadelesinin 394 gününde tüm direniş dostlarını direnişe ses olmaya direnişi büyütmeye çağırıyor.

Maden işçileri

Uyar Madencilik’e dair Manisa valiliğinde yapılan görüşmeler neticesinde 15 Ocak’a kadar kesinlikle bir açıklama yapılacağı söylenmiştir.
12 Ocak Salı günü saat 18:00’da Bağımsız Maden-İş’te toplantı gerçekleştirilecek bütün Uyar Mağduru arkadaşları bekliyor.

Demiryolu işçileri

TCDD’de sürgün hukuksuzluğu devam ediyor! BTS’nin İzmir Şubesinde yönetici ve temsilci 4 Emekçiler TCDD yönetiminin aldığı kararla sürgün edildi.

BTS Adana, Diyarbakır ve İstanbul Nolu Şubelerinde yapılan açıklama ile Sürgün Hukuksuzluğuna HAYIR diye seslendiler.

Sağlık emekçileri

Sağlık hizmetlerini, ekip anlayışını, iş barışını bozan “PERFORMANS” değil emekliliğe esas yoksulluk sınırının üstünde hakkımız olan “MAAŞ” düzeyini istiyoruz diyerek taleplerini dile getirmeye devam ediyorlar.

TTB ve Uzmanlık Dernekleri ise İşbirliği Protokolleri Çerçevesinde İmzalatılmak İstenen Hizmet Sözleşmeleri Tıp Fakültelerinin İşleyişine Uygun Değildir, Hukuka Aykırıdır diye seslendiler.

 

Kaynakİşçi Gazetesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz