DGD-SEN Amazon iş yeri temsilcisi İbrahim Volkan sürgün ve işten çıkarılmakla tehdit edildi

Gebze’de bulunan Amazon deposunda DGD-SEN üyesi işçiler sendikada örgütlendikleri için ve sefalet ücretlerini, mobbingi, ağır çalışma şartlarını kabul etmedikleri için işten atılmıştı.  İşten atılan 35 işçinin depo önündeki direnişi 4. gününde devam ediyor.

Ceva Lojistik, Amazon projesinde çalışan DGD-SEN iş yeri temsilcisi İbrahim Volkan gece vardiyasında olmasına rağmen öğlen saatlerine kadar sürgün ve işten çıkarılmakla tehdit edildi. Ayrıca Volkan, işten çıkması durumunda direnişe geçmemesi için ikna edilmeye çalışıldı.

Ayrıca DGD-SEN’den yapılan açıklamada sendika üyelerine istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı ifade edilerek şunlar söylendi:

“Amazon ve Ceva Lojistik yöneticilerini yazılı, sözlü ve eylemlerle uyarmamıza rağmen sendikamızın üyelerine üyelikten istifa etmeleri yönündeki baskısı devam etmektedir. Ceva Lojistik İK yöneticilerinden Cebrail Karaboğa ve Zeynep Altunbaş ‘ı uyarıyoruz.

İşçileri tehdit etmek, yasaları çarpıtmak ve sendikadan istifaya zorlamak TCK 118. Maddeye göre suçtur. İşçileri mesai saatleri dışında baskı ile depoda tutmaya çalışmak suçtur. İşçileri engelli aile bireyleri üzerinden tehdit etmek ahlaksızlıktır, suçtur. İşçilerin mesaisini çalmak suçtur ve hırsızlıktır. İşçilere mobbing yapmak ahlaksızlıktır ve suçtur. İşçilere esaslı değişiklik dayatıp yasal hakkını kullanıp reddettiği için işten atmak suçtur.”

Amazon işçilerinin talepleri ise şöyle:

  • Sendikalı işçilere yönelik mobbing, sürgün ve işten atma tehditlerine son verilecek
  • İşçilerin sendikalaşma hakkı gasp edilmeyecek.

İşçiler bu talepler kabul edilmediği takdirde depoyu kilitleyeceklerini, bunu yapabilecek örgütlü güce sahip olduklarını hatırlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz