Cumartesi Annelerine Galatasaray Meydanında Gözaltı

Cumartesi Anneleri, AYM’nin verdiği “hak ihlali” kararına rağmen polis ablukasının sürdüğü İstanbul Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isterken polisin engeline takıldı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri, 700’üncü haftadan itibaren eylemlerinin engellenmesine karşı başvurdukları AYM’nin “hak ihlali’ kararına rağmen polis ablukasına alınarak engellendi.

 

Eylemlerinin 941’inci haftasında “AYM kararına uyun, Galatasaray’daki ablukayı derhal kaldırın” demek için meydanda bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, polis engeline rağmen açıklamada bulundu.

Sayısı artırılan polis ekipleri, Cumartesi Anneleri’nin etraflarını sararken, bu esnada Cumartesi Anneleri sık sık AYM’nin kararını hatırlattı. Polisin müdahale ettiği Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları gözaltına alındı. Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin’in de aralarında bulunduğu en az 10 kişi, polis müdahalesiyle gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri gözaltına alınan isimleri şöyle paylaştı:

 

Besna Tosun, Maside Ocak, Ali Ocak, Hanife Yıldız, Sebla Arcan, Gülseren Yoleri, Eren Keskin, İrfan Bilgin, İkbal Eren, Deniz Zeyrek, Aylin Tekiner, Feyyaz Yaman, Ayşe Tepe, Mikail Kırbayır, Leman Yurtsever.