Çiğli’de 3 yıllık sözleşmeye tepki gösteren işçiler: Burada kazanan biz değiliz

Çiğli Belediyesindeki grevin 6. gününde 3 yıllık sözleşmeye imza atıldı. Belediye önünde duruma tepki gösteren işçiler, Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı’nın ve yönetimin istifa etmesini istedi.

Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL’de çalışan ve Genel-İş 8 No’lu Şube üyesi işçilerin başlattığı grevin 6. gününde 3 yıllık sözleşmeye imza atıldı. Belediye binası önünde duruma tepki gösteren işçiler, şube başkanının ve yönetimin istifa etmesini istedi. İşçiler, “Burada kazanan biz olmadık” dedi.

 

CHP’li belediyelerde toplu sözleşme görüşmelerine belediye yönetimi adına oturan SODEMSEN ve Çiğli Belediyesi gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube ile 3 yıllık sözleşmede anlaşma sağlandığını duyurdu.

Duruma tepki gösteren işçiler, “Biz 2 yıllık yetki verdik, 3 yıllık değil. Bize sorulmadan anlaşmanın sağlandığı söyleniyor, kabul etmiyoruz. Greve devam edeceğiz. Buradan kimse ayrılmasın. Biz bu işe sokakta başladık, burada biter. Toplantı salonunda açıklama yapılmasını istemiyoruz, sendika gelip burada konuşsun. Madem imzalanacaktı, grevi neden yaptık? Burada işçi kazanmadı” dedi.

İŞÇİLERDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Şube yöneticilerinin işçileri dinlemeden belediye binasına girmesi üzerine işçiler, “Sendika şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atarken, sendikadan istifa etme tartışmaları da başladı. Ayrıca işçiler, hem şube başkanının hem yönetimin hem de temsilcilerin istifa etmesi talebiyle sloganlar attı.

 

Sık sık, “İsyan, grev, direniş”, “Gemileri yaktık, geri dönüş yok”, “Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları atan işçilerin belediye önündeki bekleyişi devam ediyor.

İRADEMİZ YOK SAYILDI”

Tepkilerden sonra açıklama yapan şube ise sözleşmenin imzalanmadığını, sadece bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Sendikanın, yetkinin kendilerinde olmadığını, genel merkezin imzalama yetkisine sahip olduğunu söylemesi üzerine de tepki gösteren işçiler, “O zaman siz neden varsınız, temsilciler neden var” dedi.

Genel-İş Genel Merkezi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Çiğli Belediyesi ÇİBEL toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, anlaşma sağlandı ve grevimiz sonlandı” dedi.

 

Temsilcilerin Genel Merkez’in gece sözleşmeyi imzaladığını açıklamasına ise işçiler “Bize imzalanmadı denmişti, nasıl imzalanır” diyerek tepki gösterdi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz