Çiğli Yeşil Alan işçileri adaletsiz vergi sistemine karşı mücadele çağrısı yaptı

Vergi adaletsizliğine karşı açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi Çiğli Yeşil Alan işçileri, “Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı mücadele edelim” dedi

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi Çiğli Yeşil Alan biriminde çalışan işçiler, vergi adaletsizliğine karşı basın açıklaması yaparak, soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı mücadele çağrısı yaptı. “Çok kazanandan çok vergi, az kazanandan az vergi, vergide adalet istiyoruz” pankartı açan işçiler adına basın açıklamasını Murat Tekin okudu.

İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşirken işçiler ve emekçilerin yoksullaştığını söyleyen Tekin, “TÜİK, Türkiye ekonomisinin geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 21,7 büyüdüğünü açıkladı. Büyüyen AKP iktidarının yandaş ve enbesil şirketlerinin yanı sıra diğer sermaye patronlarının kasalarıdır. Şirketlerin kararlılık oranı bir yılda yüzde 585 artış gerçekleştirirken yüzde 21,7 büyüyen ekonomiden çalışanların aldığı pay yüzde 4,1 azaldı” dedi.

“Mücadeleyle aldığımız zamları vergiyle geri alıyorlar”

Yılın ilk ayından başlayarak yüzde 15-20-27-35 gibi artan oranda vergi kesildiğini söyleyen Tekin, “Diğer sınıf kardeşlerimiz gibi İZENERJİ emekçileri de başta temel tüketim maddelerine gelen zamlar olmak üzere yılın belirli aylarında başlayarak artan oranlı vergiler, canımızı ve cebimizi yakıyor. Toplu sözleşme ile bin bir türlü mücadeleyle aldığımız zamları vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar” diye konuştu.

“İşçilerden değil patronlardan vergi alınsın”

Elektrik, doğal gaz ve su olmak üzere diğer temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlara, hayat pahalılığına karşı alanlarda mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Tekin, “Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. İşçilerden, emekçilerden değil sürekli kasaları şişen yandaş şirketler ve diğer sermaye patronlarından vergi alınsın. Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara. Zamlar, enflasyon vergi kesintileri ile eriyen ücretlerimizi durdurmak ve insanca yaşayacak bir düzen için mücadele edelim” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz