Çiftçiler Ayakkabı’da iftar yemeği, fazla mesai yapma şartına bağlandı

İstanbul’da Çiftçiler Ayakkabı’da işçilere iftar vermenin koşulu fazla mesaiye bağlandı. İftara kalmayanlara ise mesai çıkışı servisin de sağlanmayacağı söylendi.

DERİTEKS Sendikası yaptığı açıklamada, “Tehditle şantajla çalışma dayatmasının insanlık dışı buluyor işçilerin hem onurlarını hem manevi değerlerini zedeleyici bu tavırdan ivedilikle vaz geçmesini bekliyoruz” denildi.

Pandemi döneminde işçilerden kesinti yapmayarak ücretlerini ödeme sözü veren Çiftçiler patronu bu sözü unutup işçilere ödeme yapmamış ve daha sonra kamuoyuna da işçilerin tepkisi sonrası ödemeleri yapmak zorunda kalmıştı.

Ancak daha sonra işçiler sendikalaşmaya başlayınca sendikalı olduğunu tespit ettiği tüm işçilerden verdiği parayı geri istedi. Sadece sendikalı işçilerden geri ödeme yapılmasını isteyen işveren şimdi de geri ödeme yapmayı kabul etmeyen sendika üyesi işçileri icraya verdi.

İşçilerden e-devlet şifreleri istenerek işçiler “ya iş ya sendika” diyerek sendikadan istifa ettiriliyor.

DERİTEKS açıklamasında “Çiftçiler Ayakkabı DERİTEKS Sendikasının işçilerin temsilcisi olarak tanımalı, tüm sendikal baskılara bir an önce son vermeli ve işçileri yıldıramayacağını bilmelidir. Bu noktada Çiftçiler Ayakkabı sorunları büyütmekten başka hiçbir işe yaramamış olan sendika düşmanı taktiklerden vazgeçmeli ve sendikamızla masaya oturmalıdır” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz