Carrefoursa işçisi Kutsal Yazar ‘ın sendika-işveren birliğiyle işten çıkarılması protesto edilecek

Tez Koop-İş Sendikası, İstanbul 1 No’lu şube üyesi, sendikal bürokrasiye, usulsüz delege seçimlerine yönelik yürüttüğü mücadele içinde öne çıkan öncü işçilerden Carrefoursa işçisi Kutsal Yazar, sendika-işveren işbirliğiyle 25/2 den işten atıldı.

Kutsal Yazar, Carrefoursa işçilerinin kazandığı hakların bir bölümünü kaybettiği 2021-2023 Toplu İş Sözleşmesine tepki gösteren, imza toplayan işçilerden biriydi. Sözleşmeye karşı çıktığı, eleştirdiği için temsilcilikten alındı.

1 No’lu şubenin 14 Mayıs’ta yapılan Genel Kurul öncesinde, sendika genel merkezinin de desteğiyle işçilerin haberinin olmadığı, tepeden inme, gizli saklı usulsüz delege seçimlerine karşı verilen mücadelede öne çıkan bir işçiydi.

Kutsal Yazar 11 Nisan’da karşılığı işten atmak olmayan bir hatası bahane edilerek önce işten uzaklaştırıldı,  sonra disiplin kurulu kararı ile 23 Mayıs’ta tazminatsız işten atıldı.

Kutsal Yazar’ın tazminatsız işten atılmasını protesto etmek, Kutsal Yazar ile dayanışmak için 27 Mayıs Cuma günü saat 13.00’te Maltepe’de bulunan Carrefoursa Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz