Çankırı’da bulunan Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası 15 Haziran’da greve başlama kararı aldı

Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası’nda uzun süredir devam eden maaş zammı anlaşmazlığı sonucunda Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu,  işçileri adına 15 Haziran’da Grev Başlama kararı aldıklarını açıkladı.

Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası ve Petrol-iş Sendikası ile 2100 çalışan adına yürütülen Toplu İş Sözleşmesi’nde, uzlaşma sağlanamaması üzerine 12.05.2022 tarihi itibariyle Sumitomo Rubber AKO işyerinde Grev kararı Resmi olarak ilan edilmiştir. Grev başlama tarihide 15 Haziran olarak belirlendi.

15 Haziran tarihi için Grev kararı aldık. Bugüne kadar taleplerimizin yerine getirilmesini bekledik ama maalesef bu olmadı. İşveren, bu sözleşmede yapacağı maaş zammını geçen seneki zamsız asgari ücret üzerinden yapmak istiyor. Bizim asıl karşı çıktığımız konu bu zaten. Bu sene aldığımız maaş üzerinden imzalamamız gereken sözleşmeyi neden geçen seneki asgari ücret üzerinden imzalayalım, bu bana çok saçma geliyor. İşverenin böyle bir teklifle karşımıza gelmesi bile çok mantıksız.”


“Baskılar bizi yıldıramaz, grev hakkımız engellenemez”

Bazı sosyal haklarda artış istediklerini fakat işverenin bu duruma olumsuz baktığını belirten Topçu sözlerine, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz, Grev için belirlediğimiz tarihe kadar uygun şartlarda anlaşmaktan yanayız. Ancak yine de anlaşma sağlanamazsa 15 Haziran’da Greve gidiyoruz. Bugüne kadar büyük fedakârlıklar göstererek çalıştık, fabrikayı çok güzel yerlere getirdik. Ama artık işverenin de bunu görmesini ve çalışanlarına hak ettiği maaş ile hak ettiği sosyal hakları vermesini istiyoruz. Türkiye’deki Lastik Fabrikaları arasında en az maaş alan biziz. Artık bu haksızlığa bir son verilmesini istiyoruz doğal olarak.

Lastik Emekçisinin Refah seviyesini yükseltecek, yaşanan enflasyona ezdirmeyecek bir ücret seviyesini elde edinceye  kadar masada da, sahada da mücadele devam edecektir. Umudumuz ve beklentimiz anlaşmaktan yana ama şayet anlaşamazsak da grevden kaçmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu 1 aylık süreçte talepler karşılanmaması halinde 16 Haziran 2022 sabahı grev uygulaması başlayacaktır. Tüm Sumitomo emekçilerine ve Çankırı halkına hayırlı uğurlu olsun. Baskılar bizi yıldıramaz, grev hakkımız engellenemez.” diyerek devam ettirdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz