Çankaya Belediyesi işçilerinden çöp kamyonlu eylem

Çankaya Belediyesi işçileri, toplu sözleşmede arabulucu sürecinin sonuna yaklaşılması ve herhangi bir gelişme olmaması nedeniyle çöp kamyonlarını belediye binasının önüne park ederek eylem yaptı.

Çankaya Belediyesi bünyesinde çalışan Çanpaş işçileri, toplu sözleşmede arabulucu sürecinin sonuna yaklaşılması ve belediye yönetiminin hâlâ olumlu bir adım atmaması nedeniyle belediye binası önünde eylem yaptı. İşe çıkmadan önce kornalar eşliğinde çöp araçlarını Çankaya Belediyesi önüne park eden Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, kısa bir süre alkışlar ve ıslıklarla belediye yönetimini burada protesto etti.

“KİMSE SABRIMIZI SINAMASIN”

Evrensel’e açıklama yapan Genel-İş Ankara 1 Nolu Şube işyeri temsilcilerinden Kemal Şahin, toplusözleşme görüşmelerinin 5 aydır sürdüğünü ancak işveren tarafının iyi niyetli davranmadığını belirterek “Bugün bu eylemle sesimizi duyurmak istedik. Kamyonlarımızla belediye binasının önüne geldik. Sabrımızı sınamayın demek için geldik. Biz bu belediyenin en ağır işinde çalışıyoruz ve geçinilebilir bir maaş istiyoruz. Biz yemek, yol ve mesaiyi çıkardığımız zaman asgari ücretin altında maaş alıyoruz. Taban ücretimizin belediyede çalışan diğer şirket personeliyle eşitlenmesini istiyoruz, eşit işe eşit ücret talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz