Buca Belediyesi’nde TİS anlaşmayla sonuçlandı

Buca Belediyesi’ne ait BUCAMAR şirketinde çalışan 1300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. Toplu sözleşme sonrası en düşük işçi ücreti net 4 bin 910 lira oldu

Buca Belediyesi’ne ait BUCAMAR şirketi ile işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasındaki Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Anlaşma sonrası Buca Belediyesi Hizmet Binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve yönetim kurulunun yanı sıra işçilerde katıldı.

1300 işçiyi ilgilendiren ve iki yılı kapsayan toplu sözleşmede en düşük günlük yevmiye 140 lira olarak belirlenirken ikramiye ise 60 gün üzerinden hesaplanacak. Gıda yardımında aylık 200 lira, 5 bayramda ise 100 lira olmak üzere yardım konusunda anlaşma sağlandı. Yol ve yemek ise günlük net 400 lira iken 850 liraya çıkarıldı. Sözleşmede ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde belediyedeki kadın işçilere, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise engelli işçilere prim verilmesine karar verildi. Toplu sözleşme sonrası en düşük işçi ücreti net 4 bin 910 lira oldu.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Artık Buca Belediyesi’nde herhangi bir ücret adaletsizliği kalmadı. Bu ücretlerin, yoksulluk sınırlarının 7 bin lirayı bulduğu bu yaşam koşullarında hala yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ama bugün, elimizden bu geldi” diyerek süreci barış içinde yürüten tüm temsilcilere ve işçilere teşekkür etti.

Sözleşme sonucunun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “17 yıldır bu belediyede hizmet üreten 1300 kardeşimiz ilk defa özgür bir toplu iş sözleşmesi yaptı” diyerek sürece katkı koyan herkese teşekkür etti.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz