Brezilya’da kamu çalışanları ülke genelinde greve çıktı

Brezilya’da hükümetin kamu hizmetlerinde sınırlamaya giden yasa taslağına karşı kamu çalışanları dün ülke genelinde greve çıktı

Brezilya’da Jair Bolsonaro hükümetinin kamu hizmetlerinde sınırlamaya giden yasa taslağına karşı kamu çalışanları çarşamba günü ülke genelinde greve çıktı. Birçok kentte kitlesel yürüyüşler düzenlendi. Yürüyüşlere siyasi parti ve örgütlerin yanı sıra gençlik ve öğrenci örgütleri de katıldı.

Telesur’un haberine göre bir günlük greve, yerel belediyelerden federal kurumlara kadar tüm seviyelerdeki kamu çalışanları katıldı. “İdari reform” olarak adlandırılan taslak, Brezilya posta servisi ve elektrik hizmetleri şirketi Elekrobras gibi kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini içeriyor.

Fotoğraf: Jornal A Verdade

Brezilya'da greve çıkan kamu çalışanları

Brezilya'da greve çıkan kamu çalışanları

 

Prensa Latina’nın haberine göre, reform, silahlı kuvvetler, yargı, parlamento ve yürütmenin üst kademelerini korurken, kamu görevlileri için halihazırda tesis edilmiş olan hak ve garantileri ise değiştiriyor ve bazılarını ortadan kaldırıyor.

Gazeteye konuşan Federal Milletvekili Rogerio Correia, “İnsanların kamu eğitimine, sağlık hizmetlerine, emekliliğe ve istihdama erişiminin olmadığı ve sonunda o ülkede gerçek bir devrime yol açan Pinochet’in Şili’sinde gördüklerimizi Brezilya’da yaşayamayız” diye uyardı.

Brezilya’da önceki Devlet Başkanı Michel Temer’in döneminde alınan kararla kamu yatırımları askıya alınmış ve bu karar Bolsonaro döneminde de geçerliliğini korumaya devam etmişti.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz