Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne Bimeks tepkisi

Sendikacı Başaran Aksu, “Boğaziçi Üniversitesi değerlerinin savunucusuyuz” diye tweet atan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ni Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan Bimeks işçilerinin gözaltına alınmasını hatırlatarak eleştirdi: “1500 Bimeks işçisinin tazminatlarını gasp eden, binlerce yurttaşı borsada dolandıran Prof Vedat Akgiray’la ilgili tek bir cümle kurmamakla mı savunuyorsunuz Boğaziçi değerlerini?”

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’ya karşı eylem yapan öğrenci ve akademisyenlerle ilgili 4 Şubat’ta “Boğaziçi Üniversitesi değerlerinin savunucusuyuz. Öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari kadromuzun yanında olmaya devam edeceğiz” diye mesaj attı.

Sendikacı Başaran Aksu, işten tazminatsız atılan ve 4 yıldır mücadele eden 1500 Bimeks işçisinin patronlarından birinin Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Akgiray olduğunu hatırlatarak BÜMED’e tepki gösterdi: “1500 Bimeks işçisinin tazminatlarını gasp eden, binlerce yurttaşı borsada dolandıran Prof Vedat Akgiray’la ilgili tek bir cümle kurmamakla mı savunuyorsunuz Boğaziçi değerlerini? İşçiler size defalarca çağrı yaptı, çare üretin diye nezaketen bile umursamadınız.”

Ne olmuştu?

Mehmet Murat Akgiray ve Ahmet Vedat Akgiray tarafından 1990 yılında kurulan Bimeks, Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri mağaza zincirlerinden birisiyken 2018’de girdiği mali kriz nedeniyle mağazalarını kapatmıştı. Bu süreçte işten çıkarılan işçiler ise tazminatları ve maaşlarını alamadıkları için kasım ayından beri Akgiray kardeşlerin öğretim üyesi olduğu Boğaziçi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi önünde eylemler gerçekleştiriyordu. İşçiler Boğaziçi Üniversitesi önünde yaptıkları eylemlerde pek çok kez gözaltına alınmıştı.

KaynakGazate Duvar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz