Birleşik İşçi Kurultayı’ndan Bilal Atan’ ın İşten Atılmasına İlişkin Açıklama


İBB AĞAÇ AŞ. YÖNETİCİLERİ İŞKENCE YAPTIKLARI BİLAL ATAN’I İŞTEN ATTILAR

İbb Ağaç Aş. İşçisi Bilal Atan 18 Ekim günü şirket yöneticileri Müslüm Turgut Özcan, Satılmış Teke, Mahir Ceylan, Ahmet Mengene’nin işkenceli saldırısına uğramıştı. Bu gün Bilal, Ağaç AŞ’. ye çağrılarak 25/11 den işten atıldığı bildirildi.

Tiyatrovari kurulmuş bir disiplin kurulu ve uyduruk bir gerekçe ile işkence yapanlar işlerine devam ederken, işkenceye uğrayan Bilal Atan işinden atılmıştır. Bütün çağrılara kulak tıkayan İBB Yönetimi işkencecileri korumuş ve işkenceye uğrayan işçinin işten atılmasına göz yummuştur. Bilal Atan üyesi olduğu sendikanın İstanbul şb yöneticisini arayarak işten atıldığını bildirmiş ve işkenceye uğradığını teşhir ettiği basın açıklamasını kastederek ‘’ biz sana basın açıklamasına katılma, işten atılırsın diye uyarmıştık. Bir şey yapamayız.’’ Cevabını almıştır.

Bu cevapla sendika işçilerin sadece ölünce basın açıklaması yapılacağını mı düşünmekte? İşkenceye uğrayan işçi yıllarca sürecek ‘’sonu nereye bağlanacağı belli’’ davalarımı beklemelidir?

Diğer taratan Bilal’in konuştuğu insan kaynakları işten atma gerekçesi olarak Bilal’in uğradığı işkenceyi kavga diye göstererek gerekçelendirmiştir. Saldırıya uğrayan, işkence görenin işçi olmasına rağmen, olayı kavga olarak göstererek, işkencecilere ses çıkarmayan, işçiyi işkence görmesine rağmen suçlu bulan ve işinden atan sahte bir İBB AĞAÇ AŞ.disiplin kurulu ve tüm bunlara seyirci kalan bir sendika ile karşı karşıyayız.

BİLAL ATAN DERHAL İŞİNE İADE EDİLMELİDİR.

MÜSLÜM TURGUT ÖZCAN, SATILMIŞ TEKE, MAHİR CEYLAN, AHMET MENGENE İŞTEN ATILAMLI VE İŞKENCE YAPMAKTAN YARGILANMALIDIR.

İBB AĞAÇ AŞ. DE ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞİRİLMELİ VE BASKILARMOBİNGLER SON BULMALIDIR.

İBB AĞAÇ AŞ” DEN. ATILAN İŞÇİLER İŞLERİNE GERİ DÖNMELDİR.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz