Birleşik İşçi Kurultayı’ndan Ağaç AŞ İşçisine linç girişimi ve darp hakkında açıklama

İBB İştiraki olan AĞAÇ AŞ’de, 20 yaşındaki işçi Bilal Akat’a yapılan linç girişimi ve darp sonrasında, sorumlular hakkında herhangi bir girişim yapılmaması üzerine, Birleşik İşçi Kurultayı (BİK) tarafından yapılan açıklamayı yayınlıyoruz.

 

İBB, AĞAÇ AŞ İŞÇİSİ BİLAL AKAT’A İŞKENCE VE DARP YAPAN YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALMADI.

Ağaç AŞ. İşçisi Bilal Akat’a yönelik bölge şefi Müslüm Turgut Özcan ve yardımcısı Satılmış(Savaş Lakaplı) Tekeli eli ile yapılan işkenceli darpla ilgili hiç bir görevden alınma yapılmış değil.

 

Aynı şekilde Bilal Akat ‘ a iftira atarak, amirlere muhbirlik yapan Bilal Ercan’ da yapılan bu saldırıdan sorumludur.

 

Oysa iş kanunda bile değil işkence, herhangi bir ufak darp olayında bile işten atma mevcutken, onca kişi önünde gerçekleşen bu saldırı ile ilgili hiç bir görevden alma gerçekleşmemiştir.

 

İBB’ye açık çağrımızdır; bu saldırı ile ilgili olan tüm yöneticiler derhal görevden alınsın!

Geçen her gün İBB’nin bu suça ortaklığını arttırmaktadır. Eğer bu suça ortak olmak istemiyorlarsa en kısa zamanda gerekli adımı atarak resmi açıklamayı yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir.

 

Aksi durumda, tüm süreç aydınlanana kadar Ağaç AŞ ‘ye çöreklenmiş bu çete ve onu koruyan İBB’yi her yolla teşhir edeceğiz.

Başta İBB ve Ağaç AŞ. Yöneticileri bilmelidir ki, işçilere dönük bu tip saldırılara sessiz kalınmayacaktır. Ağaç AŞ İşçisi köle değildir.

 

BİRLEŞİK İŞÇİ KURULTAYI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz