“Bir kurban seçildi, o da müzik sektörü oldu”

Sokak müzisyenliği yapan Halil Bakrak, “Bir kurban seçildi, o da müzik sektörü oldu” diyerek yaşadığı zorluklara dikkati çekti

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte getirilen yasaklardan etkilenen sokak sanatçılarından Halil Bakrak, tek başına yaptığı açıklamayla sesini duyurmaya çalıştı.
Mersin’in Akdeniz ilçesi Yoğurtçular Pazarı Yoğurtçu Kadın Heykeli önünde basın açıklaması yapan Bakrak, geçimini müzisyenlik yaparak sağladığını, ancak pandemi ile birlikte çeşitli zorluklarla karşılaştığını söyledi.
İnsanların pandemi sürecinde krediler çektiğini ve borçlandığını ifade eden Bakrak, “Pandemiden dolayı herkes tepetaklak oldu. Burada hükümete düşen tek şey halkına sahip çıkmaktı. Hükümet bunu yapmak yerine insanlarla dalga geçti. Kimimiz aç kaldı, kimimiz evsiz kaldı, kimimiz ise evini sattı. Bazı arkadaşlarımız da intihar etti” dedi.
Pandemi sürecinin bahane edilerek düğünler, canlı müzik, cafeler, barlar, konserler ve birçok etkinliğin iptal edildiğini vurgulayan Bakrak, “İnsanlar evine ekmek götüremedi ama bu kimsenin umurunda olmadı. Biz aç bırakıldık. İnsanlar korkudan ses çıkaramadı ve şuan hala susmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.
“Müzik sektörü kurban seçildi”
Çoğu müzisyenin enstürmanlarını satmak zorunda kaldığını hatırlatan Bakrak, “Ben de arkadaşlarım gibi kendi enstürmanlarımı sattım ve borçtan kafamı kaldıramıyorum. Oysa alışveriş merkezleri açık, bankalar ve postaneler açık. Pazarlar insanlarla dolu. Otobüs ve minibüsler ayakta yolcu alıyor. Virüs buralarda bulaşmıyor da, sadece düğünde mi bulaşıyor? Sadece müzikle mi bulaşıyor? Demem şu ki, bir kurban seçildi o da müzik sektörü oldu” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasından ardından polis açıklamanın yapıldığı yerde Bakrak’ı bir süre bekleterek, Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptıktan sonra serbest bıraktı.
KaynakMezopotamya Ajansı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz