Bir Direniş ve Zafer Pulver Kimya İşçileri

Pulver Kimya İşçilerinin Mektubu

Bu yola çıkma nedenlerinin en başı çıkan enflasyon eriyen maaşlar işçilerin hak , az para çok iş anlayışı. Neler yapabiliriz derken, Gebze Petrol-iş ile tanıştık ve toplantılara başladık. Bilgi alma ve örgütlenme süreci başladı…

İlk neler yapabiliriz. İşçiler birlik ve beraberlik içerisinde önümüze çıkacak sorunları sermaye karşındaki gücümüzü nasıl kullanmalıyız süreci Petrol- İş sendikasının profesyonel desteği ve yönlendirmesi ile yola çıktık.

Bu süreçte 3 arkadaşımız işten atıldı. Bizler haksızlığa karşı yola çıkmışken anayasal hakkımızı kullandık diye haksızlığa uğramıştık. Sendikamız yalnız bırakmadı, çadır kuruldu. Artık bu yoldan dönüş yoktu. Yaşasın direniş yaşasın mücadele. Kimse kimseyi yanlız bırakmadı işçiler sımsıkı kenetlendi.

Direniş içeride ve dışarıda başladı işçiler, ya hep beraber ya hiçbirimiz dedik ekmeğimiz için, arkadaşlarımız için hedefimiz belliydi. Artık mücadele büyüyecek, atılan arkadaşlarımız işinin başına geçecek, sendika gelecek müzakere masası kurulacak.

Bu süreç işlerken direnişi kırmak için bir arkadaşımız daha işten atıldı. Komple iş bırakarak başka işçi atılması olmasını engelledik ama hala çoğunluk yakalanmamıştı, ama işçiler tek bir yumruk olmuştu bunu gösterdik.

Bu sefer mesai kalmama kararı aldık bizi kırma, mücadeleyi kırmak için arkadaşlarımıza tutunaklar tutuldu. Biz bu sefer hep beraber kapıya dayandık kararlı şekilde. Tutanaklar yırtıldı, işçilerin kazanımları başladı. Aslında pisikolojik baskı mobbing bizi daha çok güçlendiriyor ve her gün mücadele büyüyor üye sayılarımiz artıyordu.

Bizi kırmak için yapılan her şey bizim birbirimize sahip çıkmamız işçilerin kendi gücünü fark etmesine, daha güçlü inançla eylemleri büyütüyor ve zafere olan inancımız artıyordu.

Mücadele yemekhane de giriş çıkışlarda devam ediyor her geçen gün kararlı olduğumuzu gösteriyorduk.

Önce kendini inandır sonra karşındakini.

Tahtları, sarayları, saltanatları sallamaya devam ediyor artık hep birlikte adım atıyor birlikte oturuyor birlikte kalkıyor tek bir vücut olmuştu direniş.

Direnişi her alanda büyüdükçe üye sayılarımiz tamamlanmış artık bizim için bir zafer daha anlamına geliyordu. Bu süreçte sendika başkanları ve patron vekilleri arasında görüşüme oldu taleplerimizi yola çıktığımız da neyse aynıydı hedeflerimiz değişmedi

Atılan 3 arkadaşımız önce geri iş başı yapılacak ondan sonra müzakere masası kurulacak.

Zamanla kararlı duruşumuz görüşmeler devam ederken arkadaşlarımızın iş başı yapması kabul edildi buda bizim için bir zaferdi.

Artık müzakere masası kurulabilir diğer taleplerimiz konuşulabilirdi

Artık masanın hakimiyeti sendika başkanlarında ve süreci buraya kadar olumlu yönetmeleri satranç gibi doğru zaman doğru hamle yaparak bizileri masaya getirdiler.

Sendikacılar işçilerin ekmeğine sahip çıktılar, işçilerin fikir ve görüşlerini alarak taslak hazırlandı. Masada isteklerimize fikirlerimize saygı duydular artık profesyonel ekip ile devam etmenin güveni işçileri daha mutlu ediyordu.

Masada görüşmeler başladı artık süreç bizim içinde patron içinde zor geçiyor, mesaiye kalmayarak üretim düşüyor müşteri kayıpları başladı her şeyi biliyorduk. Bizim içinde ekonomik sıkıntıları başlamış içeride işçilerin modunu yükseltiyoruz birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Bu süreçte ne olursa olsun artık ekonomik çöküş olmuştu isteğimizi alacaktık sonuçları ne olursa olsun. İşçi arkadaşlar bir bütün olarak kararlar alıyorduk. Parasal konuda tıkanmış tık. Arkadaşlar ile ilk fabrika da işçiler ile öncü işçiler olarak bu son toplantı dedik. Bu kabul edilmezse grev günü kapıda görüşürüz dedik. Fabrikadan gelen destek masada kararlı durmamızı, taleplerimiz kabul edilmezse sonuçlarına hazır olduklarını dile getirdiler. Her adımı hep birlikte attık, direnişi kazak dokur gibi ilmek ilmek dokuduk. Taleplerimizi masada ek maddeler katarak kabul ettirdik.

Gözlerimiz artık zaferde; direnişi diri tutuyor mücadele veriyorduk inanıyorduk. Zafer işçilerin olacak,ölmek var dönmek yok. Yaz demedik, kış demedik içeride dışarıda direndik.

Dışarıdan destekler geliyor bizleri yanlız bırakmayan örgütler sivil toplum kuruluşları sol partiler ve diğer fabrikalardan gelen destekler bizim yanlız olmadığımızı destekleri ile gösteriyorlardı.

Bu inançla mücadele devam ediyor ve muhteşem gün gelip çattı. İsteğimiz kabul edilecek ya grev günü kapıda görüşecektik içeride ve dışarıda masada duruşumuz netti ve kabul edildi. İşçilerin birliği sermayeyi yendi Pulver kimya işçileri olarak öncelikle emeği geçen desteğini esirgemeyen herkes sağolsun ,varolsun.

Pulver işçileri sömürü düzenini parçaladı, zinciler kırıldı.

Bu zaferi bütün işçi sınıfına armağan ediyoruz!

Yaşasın işçilerin birliği!

Petrol iş Gebze

Pulver kimya işçileri.