Bileşik Metal İş’in işverenle görüşmesi üzerine Çimsataş direnişi sona erdirildi

Direnen Çimsataş işçileri direnişin dördüncü gününde Birleşik Metal-İş Sendikası işyeri temsilcileri ile görüşme yaptılar. Görüşmenin ardından işçilerin evlerine gönderilerek direniş bitirildi.

MESS dayatmalarına ve sefalet sözleşmesine karşı Çimsataş işçilerinin başlattığı direniş dördüncü gününde sona erdi. Fabrika yönetimi işçilerin sözleşme kapsamında öne çıkardığı talepleri reddederken, 2’si işyeri temsilcisi olmak üzere toplam 12 işçinin işe alınmasını da kabul etmedi.

Direnen Çimsataş işçileri direnişin dördüncü gününde Birleşik Metal-İş Sendikası işyeri temsilcileri ile görüşme yaptılar. Görüşmede işyeri temsilcilerinin işçilere “Pazartesi’ye kadar bekleyin, işten atma olursa o zaman direniriz” dediği belirtiliyor.

Görüşmenin ardından işçiler evlerine gönderilerek fabrika önündeki direniş bitirilmiş oldu. Fabrika önünde kalan temsilciler ile fabrika yönetimi arasında gün içerisinde görüşme yapılması bekleniyordu.

Söz konusu görüşmenin gün içerisinde yapıldığı; görüşmede “işyeri koşullarının iyileştirilmesi” konusunda anlaşmaya varıldığı, patron temsilcilerinin “iş barışının sağlanması” kaydıyla atılan işçilerin işçilerin tazminatlarının ödeneceğini ama kesinlikle işe alınmayacaklarını söylediği belirtiliyor. Yine, yapılan görüşmede sözleşme maddelerinin konuşulmadığı ve fabrika yönetiminin hiç bir koşulda buna yanaşmadığı söyleniyor. Mesai saatlerinin düzenlenmesiyle birlikte üretimin tekrar başlayacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Dört gündür direnen ve işten atılan işçilerin geri alınmasını isteyen Çimsetaş işçilerinin talepleri şunlardı:

-Sözleşmenin üstüne % 35 ek zam

-Mesai ücretleri hafta içi % 100, hafta sonu % 300 olsun

-Sosyal haklara % 100 zam

-Tamamlayıcı sağlık sigortası (tüm aile için)

-Eksik yatırılan banka promosyonları tam yatırılsın!

KaynakKızılbayrak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz