Bilal Atan ‘a İşkenceyi Organize Eden Müslim Özcan İBB Tarafından Görevden Alındı!

Bilal Atan’a yapılan işkenceyi organize eden ve Atan’ı ölümle tehdit eden Ağaç AŞ şefi Müslim Turgut Özcan’ın görevden alındığı öğrenildi.

Bilal Atan, 20 Ekim 2022’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ağaç AŞ’de 3. Bölge Şefi Müslim Turgut Özcan başta olmak üzere yöneticileri ve şefleri tarafından işkenceye maruz kalmıştı. Bir odaya kapatılan Atan öldüresiye dövülmüş, “Buradan senin ölün çıkacak” şeklinde tehdit edilmişti. Atan, geçici işitme kaybı yaşarken 3 gün beyin kanaması riskiyle hastanede kalmıştı.

 

İşkenceye uğramasının ardından işten çıkarılan Atan, işkencecilerin işten atılması ve kendisinin işe iade edilmesi talepleriyle İBB önündeki Saraçhane Parkı’nda direnişe başladı.

 

117 gündür direnişte olan Atan ve dayanışmaya gelenler geçtiğimiz günlerde muhatap bulmak amacıyla İBB’ye girdi. Belediyenin özel güvenlikleri tarafından darp edilerek dışarı atılan Atan’ın karşısına İBB tarafından çağrılan polisler dikildi. Atan, muhatap bulunana kadar ve talepleri yerine getirilene kadar İBB önünde direnişte olacağını yineledi.

 

Bölge şefi Özcan görevden alındı

İşkenceci Ağaç AŞ Avrupa Yakası 3. Bölge Şefi Müslim Turgut Özcan’ın başka bir pozisyona alınmak istendiği fakat bunu kabul etmeyen Özcan’ın “istifa ettiği” iddia edildi.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Ağaç AŞ’nin basın danışmanı, Özcan’ın görevden alındığını, yöneticilik yapmadığını doğruladı. Ayrıca Ağaç AŞ’nin Organizasyon Şemasında Avrupa Yakası 3. Bölge Şefi olarak Derya Sekban’ın yer aldığı görüldü.

 

Ağaç AŞ direnişçisi Bilal Atan ise durumla ilgili “Müslim Turgut Özcan’ın görevden alınması direnişimiz sonucudur. Tüm taleplerim yerine getirilene dek direnişte olacağım. Herkesi dayanışmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

 

  • Özcan’ın İYİ Parti ile bağları olduğu biliniyor. 2021’in Aralık ayındaki Ağaç AŞ direnişindeki işçiler de Müslim Turgut Özcan’ın İYİ Parti İlçe Başkanlarıyla birlikte, DİSK yerine Türk-İş’e geçmeleri yönünde talimat verdiğini, kabul etmeyenlere ise hakaret ve tehdit ile baskı uyguladıklarını anlatmıştı. İYİ Parti’nin kendilerine zarar gelmemesi için Özcan’ı görevden aldığı düşünülüyor.