BES: Bu zamlarla yaşanmaz!

Büro Emekçileri Sendikası (BES) çok sayıda kentte zamlara karşı yaptığı eylemde “Elektrik, su, doğal gazdan alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz” dedi.

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir, Denizli, Adana, Bursa, Ankara, Antalya, Yalova başta olmak üzere çok sayıda kentte zamlara karşı eylem gerçekleştirdi. “Bu zamlarla yaşanmaz” pankartının taşındığı eylemlerde ortak basın açıklaması okunarak faturalar yakıldı.

İzmir’de Çiğli Yamanlar Vergi Dairesi, Bornova İŞKUR Temsilciliği ve SGK İl Müdürlüğü önünde yapılan eylemlerde okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ekonomi literatürüne bir katkı da bugün burada biz koyuyoruz ve diyoruz ki yoksulluk, emekçilerin gözlerinin içindeki öfkedir. Açlıkla, yoksullukla boğuşan emekçiler öfkelidir! Elektrik faturası işyeri kirasını aşan esnaf öfkelidir.”

Denizli’de adliye önünde yapılan basın açıklamasında memura verilen zammın çoktan eridiği belirtilerek büro emekçilerinin talepleri sıralandı.

Adana’da İnönü Parkı’nda yapılan eylemde talepler şu şekilde sıralandı:

“-A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz!

-Elektrik, su, doğal gazdan alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz

-Vergide ve ücrette adalet, bağımsız yargı, adil bir ek gösterge sistemi istiyoruz

-Gerçek bir toplu sözleşme için yasal düzenleme maaşlarımıza ek zam istiyoruz

-Eşitlik, özgürlük, laiklik, adalet ve barış istiyoruz.”

Bursa İhsaniye Vergi Dairesi önünde yapılan eylemde okunan açıklamada “Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf; bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükseliyor” denildi.

BES Samsun Şubesi de Süleymaniye Geçidi’nde zamlara karşı basın açıklaması yaparak elektrik ve doğalgaz faturalarını yaktı. Açıklamaya emekten yana siyasi parti, dernek ve KESK üyeleri de destek verdi.

Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyeleri “bu zamlarla yaşanmaz” diyerek Antalya Defterdarlığı önünde zamlı gelen faturaları yaktılar.

BES üyeleri sık sık “bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın, susma sustukça yeni zamlar gelecek, zam zulüm yoksulluk işte AKP” şeklinde sloganlar attı. Burada bir açıklama yapan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol “Bugün buradan bir kez daha artık yeter diyoruz!” dedi.

 

KaynakKızılbayrak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz