Bel Karper işçileri üretimi durdurdu greve çıktı: Kazanana kadar mücadele edeceğiz

Bel Karper firmasının Çorlu’da bulunan fabrikasında çalışan işçiler, örgütlü oldukları sendikanın işyerinde yetki almasına rağmen bunu tanımayan firma yönetimine karşı greve çıktı.

Tek Gıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu ve mahkeme kararıyla yetki aldıkları Bel Karper’in Çorlu’daki fabrikasında çalışan işçiler greve çıktı.

2016 yılında fabrikada örgütlenen ve Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yetkisi alan sendika, patronun yetkiyi kabul etmemesi üzerine yargıya taşıdığı mücadeleyi kazanmasına rağmen hukuksuz bir şekilde yetkiyi reddeden ve işyeri baştemsilcisini kod-29 ile işten çıkarmasına karşılık işçiler bugün greve çıktı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz sendika yetkilisi Suat Karlıkaya yaşanan sürece dair grev ile fabrikada üretimin tamamen durduğunu belirterek “2016 yılında işyerinde yetkiyi almamıza rağmen firma yönetimi kazanılan hukuk mücadelesini göz ardı ederek bugün hala kazanılan yetkimizi tanımıyor” dedi.

Yapılan bu grevin önemli bir yerde durduğunu ve bütün emek dostlarını bu greve desteğe beklediğini vurgulayan Karlıkaya, “Bu süreç içerisinde işyeri baştemsilcimiz kod-29 ile işten çıkartıldı ve geçtiğimiz aylarda 12 arkadaşımız ücretsiz izne çıkartıldı. Şu an işlerine geri dönmelerine rağmen baskılar devam ediyor. Grevimizi işten çıkartılan arkadaşımız işine alınana kadar ve sendikamızın yetkisi kabul edilene kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz