Bel Karper işçiler grevlerinin 88. gününde Beşiktaş’tan seslendi: “Yasa tanımaz Bel Karper işvereninin son kez uyarıyoruz”

Tek Gıda İş Sendikası’nda örgütlü Bel Karper işçileri toplu sözleşme hakları için grevin 88. gününde Beşiktaş Selenium Plaza’da bulunan şirketin genel merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçiler “Söz bitti sıra eylemde” dedi

2015 yılında Tek Gıda-İş Sendikası çoğunluk sağlayarak toplu iş sözleşmesi hakkını elde etmişti. Ancak 6 yıldır süren davalarla şirket işçilerin TİS hakkını gasp etmiş, iş yeri temsilcisinin de aralarında olduğu 5 işçi işten çıkarılmış, pandemide de 12 işçi ücretsiz izne çıkarılmıştı.

Bugün Selenium Plaza önünde yapılan basın açıklamasına Cargill işçileri, Adkotürk işçileri, emek örgütleri, devrimci örgütler ve demokratik kitle örgütleri destek verdi.

“TİS hazırlık sürecindeyken işveren TİS masasından kaçtı”

Yapılan açıklamada 6 yıllık süren hukuki sürecin işçiler lehine sonuçlandığı ancak Bel Karper işvereninin görüşmelere katılmadığı, tüm müzakere ve diyalog kapılarını kapattığı ifade edildi. Açıklamada “Bizler hukuka uygun davranırken, kazandığımız hukuk zaferi sonucunda hakkımız olan TİS hazırlıklarını yaparken, geçmişten sicili bozuk, hukuk tanımaz Bel Karper işvereni TİS taslağını çok maliyetli görerek, alışkanlık haline getirdiği hukuk tanımaz tavrını sürdürerek, nezaket kurallarını da hiçe sayarak belirlenen tarihte önce TİS masasından kaçmış. Yetmemiş baştemsilcilik görevini yapan arkadaşımızı işyeri sırlarını paylaşmak gerekçesi ile işten çıkarmış, sendika düşmanlığını pandemi döneminde de işçi çıkartma yasağına rağmen sürdürmüştür” denildi.

İşçiler grev kararı aldıktan sonra Bel Karper işvereninin grevi kırmak için her türlü hukuksuzluğu yaptığın, grevdeki 3 arkadaşlarının işten atıldığını söyledi.

“Bel Karper işverenini son defa uyarıyoruz”

Açıklama “Bu tutumunuzdan vazgeçin, işçi çıkarma yasağına rağmen işten çıkarttığınız işçi arkadaşlarımızı işe geri başlatın ve grev kırıcılığından vazgeçin! Sizler asla yasaların üstünde değilsiniz! Aksi takdirde örgütlü gücümüzü ve tüketimden gelen gücümüzü kullanarak yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm hukuksuzlukları haykıracak, ürünlerinizi sattığınız tüm alışveriş merkezlerinde ürünlerinize boykot çağrısı yapacağız” sözleriyle devam etti.

“Baskılarınıza asla boyun eğmeyeceğiz”

Tek Gıda İş Sendikası’nın mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan işçiler “Üyelerimizle birlikte sizin baskılarınıza asla boyun eğmeyeceğiz. Bizler şunu çok iyi biliyoruz: Emekçilerin hak ve hürriyetleri hukuk tanımaz şirketlerin ve patronların insafına bırakılamayacak kadar kıymetlidir” sözleriyle basın açıklamasını bitirdi.

Yapılan açıklamanın ardından işçiler, Fransız Konsolosluğu’na giderek dilekçe vereceklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz