Başak Demirtaş’a Hapis Cezası

Bizler elbette ki hukukçular gibi bir olayı yorumlayıp karar veremeyiz. Daha doğrusu hukukçular kadar rahat fikir sahibi olamayabiliriz. Fakat bizler biliyoruz ki, yaşadığımız ülkede burjuva anlamda dahi hukuk kalmamıştır. Eskiden de haksızlık vardı. Eskiden de hukuka aykırı birçok karar alınıyordu fakat en azından göstermelikte olsa bir senaryo hayata geçirilmeye çalışılıyordu. Geldiğimiz noktada artık bunların hiçbirine ihtiyaç duyulmadan kişiler hapse atılabiliyor. Ceza evinde 5. Yılını dolduran Selahattin Demirtaş ve binlerce HDP’li, binlerce devrimci gibi.

Bu hukuksuzluk, bu pervasızlıktan nasibini son alan kişi de Başak Demirtaş. Başak Demirtaş’a, gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı iddiasıyla 3 Mart 2018 tarihinde açılan davada, 10 Kasım 2021 tarihinde, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, raporu düzenleyen Dr. R. B. ile birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Konuya ilişkin avukatlarının yaptığı açıklama durumu özetler nitelikte.

Avukatların yaptığı açıklamada, Başak Demirtaş’ın sağlık sorunu nedeniyle aldığı raporun tarihinin bilerek farklı yazıldığını belirtildi. Başak Demirtaş, sağlık sorunları devam ediyorken 11 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır Kayapınar Aile Sağlık Merkezine giderek muayene olmuş, hakkında beş günlük sağlık raporu düzenlenmiştir. Ancak kendisine verilen ve onun tarafından da görev yaptığı okula sunulan rapor nüshasında, raporun düzenlenme tarihi hatalı bir şekilde, 14 Aralık 2015 olarak yazılmıştır denildi. Gerçek kayıtların yazılı olduğu poliklinik defterinin aslına bakıldığında sorunun rahatlıkla çözülebileceğini, fakat mahkemenin bu poliklinik defterini resmi yollarla istemesine rağmen defterin gönderilmediği, mahkemenin de defterin aslını görmeden karar verdiği yönünde açıklamalarda bulunan avukatlar, kararın özellikle Başak Demirtaş’ın gündeme geldiği bu günlerde verilmiş olmasına dikkat  çekti.

Bir kez daha görüyoruz ki; hukuk, adalet kavramları siyasi rant uğruna, intikam duygusu ile yok sayılıyor. Unutulmamalı ki adalet bir gün herkese lazım olacak. Ve  Biz işçiler, emekçiler, ezilen halklar adaletimizi kendi ellerimizle sağlayacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz