Bakırköy Belediyesi işçileri toplu sözleşme hakları için eylem yaptı

Bakırköy Belediyesi işçileri, belediye yönetiminin toplu iş sözleşmesi sürecini uzatmasına karşı eylem yaptı, “İtirazı çekin, sendika hakkını tanıyın” dedi.

DİSK Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şubede örgütlü Bakırköy Belediyesi işçileri, belediye yönetiminin yetkiye itiraz ederek toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecini uzatmasına karşı eylem yaptı. İşçiler, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun eylem saatinde kentsel dönüşüm çadırına gelip işçileri hedefe koyan açıklamalarda bulunmasına da tepki gösterdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan işçiler adına basın açıklamasını okuyan Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan, “Belediye Başkanı, kentsel dönüşüm çadırına gelerek, kentsel dönüşüm adı altında konuşma yapacağı yerde biz işçilere dair konuşma yapmıştır. Bizden bu kadar değil daha fazla rahatsız olması gerekir” dedi.

Bülent Kerimoğlu’nun ücret sendikacılığından bahsetmesi, bizlere büyük sanatçı Kemal Sunal’ın Zübük filmini hatırlatmaktadır.

Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun işçilere yönelik sosyal medya paylaşımından söz eden Doğan, “Emeğin en yüce değer olduğunu belirten Kerimoğlu, ‘Emekçilerle sorun yaşamayız’ deyip devamında ‘Sendikacılık ücret sendikacılığı demek değildir. Türkiye’nin temel sorunları ile ilgilenmeleri gerekmektedir’ demiştir. ‘Yoksulluk, işsizlik gibi sorunlar ile mücadele etmeliyiz’ demiştir. Ücretleri her seferinde asgari ücrete indiren, yemek ücretini günlük brüt 5 lira yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ücret sendikacılığından bahsetmesi, bizlere büyük sanatçı Kemal Sunal’ın Zübük filmini hatırlatmaktadır. Toplu iş sözleşmesi olmaması emekçilerin en büyük sorunudur” diye konuştu.

Bakırköy Belediyesinde söylemler farklı, uygulamalar farklı

İşçilerin yoksulluğunun sebebi olarak belediyenin tutumunu işaret eden Doğan, “Açlık sınırı ile yoksulluk sınırı altında kalan maaşlarla günlük brüt 5 lira verilen yemek parası işçilerin yoksulluğunun sebebidir. Bakırköy Belediyesinde söylemler farklı, uygulamalar farklıdır” dedi.

Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin

İşçilerin taleplerini sıralayan Doğan, “Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın. Keyfi olarak işten attığınız işçiler geri alınsın. Ücretlerinde kesinti yapılan işçilerin ücretleri eski haline getirilsin. İşçiler üzerinde yapılan baskılara son verilsin. Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin. Sorunlarımız masada çözülsün” dedi. 

Kaynakevrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz