Bakırköy Belediyesi işçileri TİS hakları için eylem yaptı

DİSK/Genel-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, Özgürlük Meydanı’nda yaptıkları eylemle TİS haklarını istedi

Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, dün Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaptıkları eylemle TİS haklarını istedi. İşçiler eylem yaparken belediyede çalışan bir kişinin eylemi kamera ile kaydetmesine tepki gösteren Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Belediye başkanı kameraman göndererek eyleme katılan işçileri tespit etmeye çalışıyor. Eyleme katılan işçileri işten atmakla tehdit ediyor” dedi.

Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, aylardır sonuçlanmayan TİS görüşmelerinin istekleri doğrultusunda sonuçlanması talebiyle Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi. İşçilere seslenen Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Biz toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. İnsanca çalışma koşulları, insanca yaşayacak ücret istiyoruz. Belediye başkanı ise açlık, sefalet ücretini dayatmaya devam ediyor” dedi.

Basın açıklamasından hemen önce belediyede kameraman olarak çalışan bir kişinin eyleme katılan işçileri kayıt altına aldığını fark eden Adil Çiftçi, “Belediye başkanı kameraman göndererek eyleme katılan işçileri tespit etmeye çalışıyor. Eyleme katılan işçileri işten atmakla tehdit ediyor. Bu kameraman arkadaş sıranın kendisine de geleceğini hiç düşünmüyor, karşımızda kanun tanımaz bir yönetim var” diye konuştu.

“Sendikalı olma hakkımız engelleniyor”

Basın açıklamasını okuyan Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan, “2018 mayısından bugüne kadar Belediye başkanının keyfi itirazıyla sendikal üyelik hakkımız ve toplu iş sözleşmesi yapma yetkimiz sürüncemeye alınmıştır. KHK ile belirlenen ücret ve sosyal haklarımız belediye yönetiminin keyfi uygulaması ile aşağı çekilmişti. Belediye başkanı bizleri açlıkla sınamaya çalışmaktadır” dedi.

İşçilerin baskı ve mobbing ile sendikadan istifaya zorlandığını söyleyen Süreyya Doğan, “İstifa etmeyen iki arkadaşımız işten çıkarılmıştır. İşten çıkarmanın yasak olduğu bugünlerde bu hükümler de hiçe sayılmıştır. Hak hukuk adalet söylemini her platformda dile getiren belediye başkanı kendi işyerinde bu söylem ve taleplerini hiçe sayarak anayasal hakkımızı çiğnemeyi kendisinde hak görmektedir” diye konuştu.

“Taleplerimiz açık ve nettir” diyen Doğan şöyle devam etti: İşten atılan işçiler geri alınsın. Ücretlerimizden yapılan düşüşlere son verilsin. Sendikalı olma hakkımız tanınsın, yapılan itirazlar derhal geri çekilsin. Biz eylemlerimize devam edeceğiz, perşembe günü yine bu meydanda haklarımızı haykırmak için toplanacağız.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz