Ataşehir Belediyesi işçileri grev kararını belediye binasına astı

Ataşehir Belediyesi ve  Genel İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.

Ataşehir Belediyesi ile işçilerin örgütlü olduğu DİSK Genel İş Sendikası arasın süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 19 Şubat Cuma günü saat 13:00 da Ataşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak; grev kararını belediye binasına astılar.

Basın açıklamasında DİSK Genel İş Sendikası Anadolu 1 Nolu Şube yöneticileri; Kadıköy Belediyesi’nde DİSK Genel Merkezi’nin işçilerin ve şube yönetiminin haberi olmadan, onayı almadan sözleşmeyi imzalamasını hatırlatarak: “Keşke sözleşme 1000 lira eksik olsaydı da işçilerin onayı ile imzalansaydı.” denildi. Sık sık “İşçiler el ele, hep beraber zafere”, “Kahrolsun işçi düşmanları”, “Direne direne direnişle zafere”, “Yılgınlık yok direniş var” sloganları atıldı.

Açıklama sırasında bir işçi: Ankara’dan gelip benim adıma o sözleşmeye imza atan insanlara ne yapacağız? Benim hakkımı üç kuruşa satan temsilciye ne yapacağız? Diye sorarak tepkisini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından işçiler Ataşehir Belediyesi’nin kapısına grev kararlarını alkışlarla, sloganlarla astı. Bu süreçte de anlaşma sağlanamazsa 2200 işçi 2 Mart’ta greve başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz