Ataması yapılmayan öğretmenler: 60 bin atama istiyoruz!

Ankara’da eylem yapan ataması yapılmayan öğretmenler, “En az 60 bin atamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz” dedi.

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara’da buluştu. Gerçekleştirdikleri eylemde taleplerini dile getirdiler. Öğretmen ihtiyacına rağmen atama yapılmamasına tepki gösterdiler.

Türkiye’nin dört bir yanından seslerini duyurmak için Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler Ulus’ta eylem yaptı. Eğitim Sen, Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Anadolu Eğitim Sen sendikalarının yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat ve Sanatçı Haluk Levent katıldı. Ataması yapılmayan öğretmenler adına basın metnini okuyan Sıla Sözeyataroğlu ve Doğan Özbölgili, “2021 yılında son dönemlerin en ağır mağduriyetiyle karşı karşıya kalmış durumdayız. Eğitim Fakültelerinden mezun olan ve kamuya ataması yapılmayan öğretmen sayısı 600 binin üzerinde. 2020 KPSS’de sınava giren öğretmen sayısı 439 bin. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2021 yılı için açıkladığı öğretmen ihtiyacı sayısı 109 bin. Aynı zamanda 2021 yılı bütçesinden eğitime toplamda ayrılan ve aslan payı olarak adlandırılan bütçe 211 milyar 993 milyon 156 bin lira. Hem öğretmen ihtiyacını hem atama be kleyen öğretmen sayısının her geçen yıl artarak çoğaldığını göz önünde bulundurduğumuzda öğretmenlere daha fazla kontenjan ayrılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Şubat günü yaptığı bir konuşması hatırlatılan açıklamada  20 bin öğretmen atanacağını müjdelediğini ancakl  Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmelerinin üzerinden 5 ay boyunca atama bekledikten sonra bu açıklamanın ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen açısından müjde olmadığı belirtildi. Açıklamada ,”Büyük bir emekle girdiğimiz sınavın ardından büyük bir umutla yüksek kontenjanlarda atama beklerken, hayal kırıklığına uğradık” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve  Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan taleplerini sırayalan öğretmenler, “2021 yılı için belirlenen 20 bin öğretmen atamasına ek olarak bir atama daha gerçekleştirilmesini ve MEB’in 109 bin olarak duyurduğu öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak en baştan beri dillendirdiğimiz gibi en az 60 bin atamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz. Açıklanan 2021 yılı öğretmen atama takviminde bir düzenleme yapılmasını, 6 aya yayılan takvimin daha kısa bir süreye toparlanmasını ve peşinden ek atama takviminin yayınlanmasını istiyoruz. 2021 yılı için yapılacak olası bir ek atamada, puanlarımızın ve emeğimizin boşa gitmemesi adına yalnızca 2020 KPSS puanının geçerli sayılmasını istiyoruz” dedi.

 

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz