Arhavi Belediyesinde TİS imzalandı, en düşük maaş 3850 lira oldu

Arhavi Belediye Başkanlığı Personel Ltd. Şirketi ve Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Böylelikle belediyede en düşük maaş 3850 lira oldu

Arhavi Belediyesi Personel Ltd. Şti ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Belediye Personel Ltd. Şti. Genel Müdürü Engin Erkan ve Belediye çalışanlarının katılımıyla belediye makina parkında imzalandı.

72 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde, işçilerin en düşük günlük yevmiye 150 TL’ye diğer yevmiyeler 180 TL’ye yükseltildi. Maaşlar en düşük 3850 TL ve en yüksek 4350 TL aralığına yükseldi. 60 gün ikramiye, sosyal yardımlarda yüzde 100’e yakın artışlarla ve idari maddelerle beraber toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldı.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Sözleşmenin tüm mesai arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki sendika işçilerimizin en doğal hakkıdır. Bu noktada sendika temsilcimiz ve bizler işçilerimize verilebilecek en üst seviyede imkanlar için gayret ettik. Arhavi’ye yapmış olduğumuz tüm işlerde, çalışanlarımızla birlikte el ele, kol kola, gönül gönülle yapılan hizmetleri hep birlikte gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Bölge şartlarına göre iyi bir sözleşme oldu”

Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar da yaptığı açıklamada, “Üyelerimizin toplu iş sözleşmesi bugün başkan, başkan Yardımcısı ve üyelerimizle beraber imzaladık. Ülke ve bölge şartlarında iyi bir sözleşme olmuştur. Toplu sözleşmede desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ve Personel Ltd. Şti. Genel Müdürü Engin Erkan, örgütümüz ve şahsım adına adına teşekkür ediyorum” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz