Ambarlı Liman işçisi: Bizi yarım insan yapanlara karşı gelin 1 Mayıs’ta birleşelim

Ambarlı Liman işçisi yazdı: “1 Mayıs vesilesi ile ölmeden, fıtık olmadan çalışabilmek, hakkımızın karşılığı olan ücreti alabilmek için birleşmeliyiz.”

Her gün bir arkadaşımızın virüse yakalanma haberini duyuyoruz. Birçoğumuz yakalandık ve virüs belası aramızda kol gezmeye, canımızı yakmaya devam ediyor. Evlerinden kafalarını çıkarmayanlar ya da işyerlerinde steril yönetim binalarından ayrılmayan patronlar ve vekilleri bize sürekli “Çalışın ha çalışın” deyip durdular. Bizi maske ile çalışmaya mahkum edenler bir de sözde virüsten korumak adına yemeklerimizi kıstılar ve ekmek arası yenilmeyecek yemeklere mahkum ettiler.

Bu da yetmezmiş gibi işlerine gelmeyeni ücretsiz izne mahkum ettiler. Ambarlı’da çarklar döndü, biz hastalandık ve hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Üstelik bir de fazla mesailere, ağır çalışma koşullarına ses çıkarıp sendika dediğimiz zaman da “Sesinizi çıkarmayın, işsizlik artıyor, sizi de kapı önüne koyarız” diye tehdit ettiler.

Şimdilerde yaptıkları üç kuruş zammı da bir lütuf olarak sunuyorlar. Bazı arkadaşlarımızın ücreti yüksek olsa da çoğumuz düşük ücretlerle çalıştırılıyoruz. İsteğimiz ise net, güvenceli iş, insanca yaşamamıza yetecek kadar ücret. Hiç ama hiçbirimiz, ne vinççisi, ne laşingcisi mutlu değiliz. Az ücret alanı da, çok alanı da mutlu değil. Bel, boyun kalmamış çoğumuzda, daha şimdiden çoğumuz yarım insan olmuşuz. Bu mutsuzluğun sebebi bellidir; bize sürekli emirler yağdırarak “Çalışın ha çalışın” deyip insan yerine dahi koymayanlar ve ölümle burun buruna çalıştırarak, insan gibi bir yemeği, hijyen malzemelerini dahi çok görenlerdir. Bu kaderimiz değildir, bu nedenle arkadaşlar kardeşler, sendika iyi ama burada olmaz demeden, haklarımıza sahip çıkmalı birbirimize destek olmalıyız.

Önümüz 1 Mayıs, yani İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü. Gelin 1 Mayıs’ta birleşelim, dayanışma içerisinde mücadele edelim. 1 Mayıs’ta tüm dünyada işçiler şapkalarını önlerine koyup hakları için neler yapabileceklerini düşünüyor, birliğini nasıl büyüteceğine dair kafa yoruyor ve adım atıyor. Biz de Ambarlı Limanında firma farkı gözetmeden güçlerimizi birleştirelim. Daha önce defalarca gördük, birlik olduğumuzda karşımızda iki büklüm olanlar, bizim birliğimiz bozulduğunda kral kesiliyorlar.

1 Mayıs vesilesi ile ölmeden, fıtık olmadan çalışabilmek, hakkımızın karşılığı olan ücreti alabilmek için birleşmeliyiz. 1 Mayıs işçi bayramıdır, 1 Mayıs işçinin birliğinin adıdır. Bize bayram olması için harekete geçmeliyiz. Bunun için diyoruz ki; güvenceli iş, insanca yaşam için 1 Mayıs’a hazırlanmalı, birlik, mücadele ve dayanışmamızı büyütmeliyiz. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın 1 Mayıs.

 

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz