Almanya’da metal işçileri sokakta: Mücadele ve dayanışma kazandırır

Almanya’nın Stuttgart kentinde metal işçileri, TİS sürecinde taleplerini savunmak ve işten atmalara karşı mücadeleyi büyütmek çağrısıyla iki miting gerçekleştirdi

Almanya’da metal işçileri yeni bir TİS sürecinde. Patronlar ise işçilerin kazanılmış haklarına göz diktikleri teklifler öne sürüyor. İki milyondan fazla üyesi bulunan IG Metall sendikası, mart ayı başında bitecek görüşmeler dolayısıyla Baden-Württemberg eyaletinin birçok kentinde mitingler gerçekleştirdi.

Sendikanın çağrısıyla, Stuttgart kentinde Untertürkheim Mercedes fabrikası önünde gerçekleştirilen mitinge 300 işçi ve sendikacı katıldı. Koronabirüs önlemleri çerçevesinde yapılan mitingde temsilciler gelecek günlerde daha büyük eylemlerin olacağı mesajını verdi.

Fotoğraf: Ali Çarman/Evrensel

 

Konuşmacılar, sendikanın “Yüzde 4 ücret artışı” ve “işyerlerinin korunması” taleplerinin önemine vurgu yaptı, “Patronlar tek bir şeyden, ancak mücadele dilinden anlıyorlar. Bizler de bugün bunu gösterdik” ifadelerini kullandı. Mercedes fabrikasının Mettingen, Bad Cannstatt ve Sindelfingen fabrikalarından da işçi temsilcileri mitinge katıldı.

Fotoğraf: Ali Çarman/Evrensel

 

“İşten atmalara hayır”

Öte yandan Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde otomotiv sektöründeki işten atmalar gündemden düşmüyor. İrili ufaklı birçok yan firma kapanmaya başladı. Stuttgart’ta da işçiler “İşten atmalara hayır” sloganıyla ayrı bir miting düzenledi.

Feurbach’da bulunan Coperion fabrikası önünde başlayan mitinge Mahle Behr, Bosch, KBA fabrikaları işçileri de katılarak destek verdi. 500 işçinin katıldığı mitingde işçiler, işten atmalara karşı önümüzdeki günlerde mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz