ABD’de tır şoförleri greve çıktı; batı kıyısının ekonomisine darbe indirildi

Tüm dünyada sınıfsal çelişkiler derinleşirken, ABD her gün sokaklarda siyahilere yönelik ırkçılığa karşı mücadelenin yaşanmasının yanı sıra her eyaletinde farklı iş kollarında grevlere de sahne oluyor.

Teamsters internet sitesinde açıklandığına göre; son olarak ülkenin batı eyaletlerinden Kaliforniya’da tır şoförleri greve çıktı. Eyaletin Los Angeles ve Long Beach limanlarındaki Teamsters isimli sendikada örgütlü olan tır şoförleri greve çıkarak, batı kıyısındaki ticarete büyük bir darbe indirdiler.

İşten attılar, tazminatları ödemediler

İşçi sınıfı, dünyanın her yerinde aynı saldırılara uğruyor. Türkiye’de de her dönem tartışılan ve emeği sermaye karşısında bir ölçüde koruyan tazminat ABD’li tırcıları da greve çıkarttı.

Universal Logistics Holdings bünyesinde çalışan tır şoförleri, işten atılırken herhangi bir tazminat da alamadılar. Şirketin sendikayla görüşmeyi de reddetmesinin ardından Compton şehrinde bir grev hattı oluşturdular.

Sendikanın varlığı sermayeyi rahatsız etmiş

Ulusal Çalışma İlişkileri bürosunun 17 Mart’ta tespit ettiğine göre, Universal Logistics Holdings bağlı birçok şirket 20’den fazla iş kanunu maddesini ihlal ederken, özellikle 2019’daki seçimlerde sendikanın bölgedeki zaferinin ardından şirketin tır şoförlerini işten attığını belirtti.

Ulusal Çalışma İlişkileri bürosu, şirketin sendikaların olmadığı güney kentlerindeki alanlara kaydığını belirterek, sendika ile de görüşme gerçekleştirilmediği için Universal Logistics Holdings’den şikayetçi oldu.

KaynakYolculuk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz