A101’de tarihi geçmiş ve bozuk ürünler satılıyor, fire ürünlerin ücreti işçiden kesiliyor

A101’de bozulmuş ve tarihi geçmiş ürünler sattırılıyor, satılamayacak ürünler fire olarak yazdırılmayıp işçilerin ücretlerinden kesiliyor.

Mağaza Market-Sen’in bugün yayınladığı görüntülerde işçilere son kullanma tarihi geçen ürünlerin zorla sattırıldığı görüldü. Sendikanın yayınladığı görüntülerde bozuk sütlerin bölge sorumlusu tarafından kasadan geçirildiği görülüyor. Bu ürünler “çöpe gidiyor” ama parasını A101 işçileri ödüyor. Bozuk tavukların son kullanma tarihleri silinip şoklanarak satılıyor. Bozuk, patlamış ve satılamayacak ürünler fire olarak yazdırılmadan çöpe attırılıyor. Envanter sayımında çıkan bu açıkları A101 işçileri ödüyor.

Çalışma Bakanlığı’nın ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olanları sadece seyrettiğini belirten sendika, “Biz seyretmeyiz. A101 işçileri seyretmeyecek. A101 işçileri; bu rezilliğe son vermek için mağazalara denetim yaptıracak güç biziz.” dedi.

Mağaza Market-Sen A101 Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada;

“A101 patronları her zararını işçinin sırtına yüklüyor. Bozuk ürünleri sahtekarlıkla satma suçuna işçileri de ortak etmeye çalışıyor. İşçiler ne patronların ne de bu suçun ortağı olmayacak. İşte Mağaza Market-Sen üyeleri bu rezilliği bir kez daha ortaya çıkarıyor.
Çalışma Bakanlığı da Tarım ve Orman Bakanlığı da tüm bu rezilliği hala seyrediyor. Çalışma Bakanlığı, işçinin cebine göz diken A101 patronlarını seyrediyor. Tarım Bakanlığı, emekçi halkın bozuk ürünlere mahkum edilmesini seyrediyor.

Biz seyretmeyiz. A101 işçileri seyretmeyecek. A101 işçileri; bu rezilliğe son vermek için mağazalara denetim yaptıracak güç biziz. Cebimize göz diken patronları durduracak olan güç biziz. Hemen e-devlete gir, Mağaza Market-Sen’e üye ol. A101 işçisi, sendikalı ol. Mağaza Market-Sen ile bu gidişata son verelim.” denilerek örgütlenme çağrısı yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz