İş cinayetleri hız kesmiyor: İşçileri taşıyan servis şarampole devrildi; 5 ölü, 14 yaralı

İş cinayetleri hız kesmiyor. Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs, şarampole devrildi. Kazada beş kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı.

Ülkede adeta adı konulmamış bir işçi soykırımı yaşanıyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi raporuna göre Ağustos ayında en az 192 işçi, yılın ilk sekiz ayında en az 1359 işçi hayatını kaybetti.

Yine İSİG Meclisi’nin X sayfasından yayımladığı haberlere göre, sadece Ekim ayının ilk haftasında; bugün hayatını kaybeden 5 işçi ile birlikte yirmiden fazla işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Birçok işçi yaralandı. Fabrika/işyerlerinde meydana gelen zehirli gaz sızıntılarından onlarca işçi hastanelere kaldırıldı.

Bugün yaşanan iş cinayetinde, Mersin Erdemli’de tarım işçilerini taşıyan minibüsün Aydınlar Mahallesi Avgadı mevkisinde şarampole devrilmesi sonucu beş işçi yaşamını yitirdi, 14 işçi de yaralandı.

Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, araçtaki beş kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaralanan 14 kişi çevredeki hastanelere kaldırdı.