Befesa Sılver Grevi Kazanımla Sonuçlandı

Hatay’da İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren İspanya ortaklı Befesa Sılver Metal Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin düşük ücrete karşı başlattığı grev 61’inci gününde kazanımla sonuçlandı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, iki yıllık toplu iş sözleşmesi ile elde edilen kazanımlar şöyle:

* 31 Aralık 2023 tarihindeki ücretler baz alındığında 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ortalama ücrette %164 oranında ücret zammı alınmıştır.

* 2. altı ay zammı dahil edildiğinde ortalamada %235 ücret zammı alınmıştır.

* Sarı sendikadan miras kalan üretime dayalı prim uygulamasının yerine ikramiye uygulaması koşulsuz ve şartsız olarak getirilmiştir. Sendika üyesi işçilerin her ay ücret ödemeleri ile birlikte olmak üzere yılda 3 aylık ikramiye alması toplu iş sözleşmemizde yer almıştır.

* 2. 3. ve 4. altı aylarda enflasyonun üzerine 2 puan refah payı toplu iş sözleşmemizde yer alınmıştır.

* Sosyal ödeme ve ödenekler sözleşmenin ilk altı ayında %100 ile % 150 oranında artırılmıştır.

* Sosyal ödeme ve ödeneklerin 6’şar aylık dönemler halinde ücret zam oranında artırılması toplu iş sözleşmemizde yer almıştır.

* Fazla çalışma ücreti %50’den %100’e çıkartılmıştır.

* Arefe günleri tam gün tatil olmuştur.

* İdari maddelerde de mali haklarda da yeni kazanımlar elde edilmiştir.

Sendika Genel Yönetim Kurulu; ileri kazanımlarla sonuçlanan grev sürecinde, sendikasına ve örgütlülüğüne sıkıca sahip çıkan BEFESA işçilerine, dayanışma içerisinde bulunan sendika, emek örgütleri, basın emekçileri ve tüm sınıf dostlarına teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz